to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 05.05.2021

Πολιτική

Άφαντος για δεύτερη φορά ο Καλογρίτσας από την προανακριτική για Παππά

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήση που έλαβε για κατάθεση ήταν για τις 21 Απριλίου, μια ημέρα μετά την κατάθεση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα, όταν και τελικά δεν πήγε να καταθέσει


Ο Χρήστος Καλογρίτσας, πάνω στον οποίο έχει στηρίξει η κυβέρνηση το αφήγημα - φιάσκο για την προανακριτική κατά του Νίκου Παππά, ενημέρωσε την επιτροπή της Βουλής ότι ούτε και σήμερα πρόκειται να καταθέσει.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη κοινοβουλευτική πηγή της ΑΥΓΗΣ, την παραμονή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Στ. Κελέτσης έλαβε βεβαίωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βάσει της οποίας, ο Χρήστος Καλογρίτσας βρίσκεται από τις 30/04/2021 σε καθεστώς καραντίνας, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εξέταση του κ. Καλογρίτσα θα επαναπρογραμματιστεί μετά το τέλος της 14ημερης καραντίνας. Επίσης, ανέφερε ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται, και ότι για την εξέλιξη αυτή έχουν ενημερωθεί ήδη οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήση που έλαβε για κατάθεση ήταν για τις 21 Απριλίου, μια ημέρα μετά την κατάθεση του μάρτυρα  Κυριάκου Τόμπρα, ο οποίος μεταξύ άλλων κατέθεσε στην προανακριτική το χειρόγραφο, όπως υποστήριξε, χαρτί της συμφωνίας όπου ο Καλογρίτσας παραδέχεται την οφειλή των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία του Χούρι.

Ο Χρ. Καλογρίτσας τελικά δεν πήγε να καταθέσει ισχυριζόμενος ότι είχε παρενέργειες από το εμβόλιο που έκανε.

Μάλιστα, η ημερομηνία που υπεγράφη το συμφωνητικό αναγνώρισης της οφειλής  είναι 6 Μαΐου 2018, δηλαδή, δυο χρόνια μετά το τηλεοπτικό αποτυχημένο εγχείρημα του Καλογρίτσα.

Ν. Παππάς: Εκδίκηση της ΝΔ για το γεγονός πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τήρησε το Σύνταγμα

Για την εξέλιξη της προανακριτικής ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «έχουμε μια διαδικασία απέναντι σε μία κυβέρνηση, η οποία τήρησε το Σύνταγμα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και εισέπραξε χρήματα από τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτός είναι και ο λόγος που μας εκδικούνται».

___________

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη, εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική

«Ο καθ’ υποτροπήν ασθενής βασικός μάρτυρας και το άρρωστο αφήγημα της ΝΔ

Από ότι φαίνεται, ο κορωνοϊός έχει πλήξει σοβαρά το αφήγημα της ΝΔ όσον αφορά την προανακριτική που έστησε με ψευδείς και χαλκευμένες κατηγορίες. 

Ο κύριος Καλογρίτσας αποτελεί παγκόσμια παράδειγμα για την ιατρική επιστήμη, καθώς  μετά τις παρενέργειες 14 ημερών λόγω του εμβολιασμού του, ενημερωθήκαμε σήμερα ότι  με την σφραγίδα του ΕΟΔΥ, δηλαδή του κυρίου Μητσοτάκη, ο κ. Καλογρίτσας θα  απουσιάσει για πολλοστή φορά από τις εργασίες της Προανακριτικής μέχρι 14 Μαϊου  καθώς έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Συνιστούμε στην ΝΔ ή να κλείσει επιτέλους την συμφωνία που θέλει ο κ. Καλογρίτσας  προκειμένου να έρθει στην Προανακριτική να καταθέσει τα ψεύδη που του έχει αυτή υποδείξει ή να κλείσει τις εργασίες της επιτροπής η οποία κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος ήδη από τους πρώτους δύο μάρτυρες!

Άλλωστε, κανείς πλέον δεν πρόκειται να πιστέψει, ούτε είχε πιστέψει το υποδεικνυόμενο από τρίτους αφήγημα του κυρίου Καλογρίτσα. 

Είναι καταφανές ότι πρόκειται για κατάχρηση της συγκυρίας του κορωνοϊού προκειμένου να αποφύγει την δημόσια υποχρέωσή του να καταθέσει, όπως υποχρεούται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)