to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 02.05.2018

Αθλητισμός

ΑΕΚ: Στην έδρα της για το τρίτο ευρωπαϊκό της! Μεταμορφώθηκε το ΟΑΚΑ για το Final Four του Champions League

Γιορτή του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ στο τέλος της εβδομάδας (4-6 Μαΐου) - H ΑΕΚ θα βρει απέναντί της την Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. στο δεύτερο ημιτελικό τη Μούρθια - Στο φάιναλ φορ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA βρίσκονται επίσης η γαλλική Μονακό και η γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ, που συνθέτουν το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού της 4ης Μαϊου (6.30 μ.μ.)


Το 2018 είναι μία χρονιά που τείνει να εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες και πιο πετυχημένες στη σύγχρονη εποχή για την ΑΕΚ, αφού οι επιτυχίες της σε διάφορα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ) διαδέχονται η μία την άλλη. Την Παρασκευή 4 Μαΐου έρχεται η ώρα για το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου να διεκδικήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του, μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968 και το Κύπελλο Σαπόρτα του 2000.

Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά το έπος του 1968 η «Ένωση» δείχνει να βαδίζει στα ίδια χνάρια, διεκδικώντας τη διάκριση σε μία διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, που ανέλαβε να φιλοξενήσει στην έδρα της. Γεγονός που σηματοδοτεί την επιστροφή μίας μεγάλης ευρωπαϊκής μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης σε ελληνικό έδαφος μετά από πολλά χρόνια, με ωφελημένο το ίδιο το μπάσκετ, καθώς αναμένεται στις δύο ημέρες των αγώνων το κατάμεστο ΟΑΚΑ να γνωρίσει μεγάλες στιγμές. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα, που ήδη έχουν φέτος το Κύπελλο Ελλάδας, φιλοδοξούν να κατακτήσουν και αυτό το τρόπαιο, κάτι που είναι μέσα στις αγωνιστικές δυνατότητές τους.

H ΑΕΚ θα βρει απέναντί της την Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. στο δεύτερο ημιτελικό τη Μούρθια. Η ισπανική ομάδα ιδρύθηκε μόλις το 1985 και η κορυφαία θέση που έχει πάρει στο πρωτάθλημα της είναι η έβδομη την οποία κατέλαβε το 2016. Φέτος μετά από 30 αγώνες παλεύει για την είσοδο της στην οκτάδα του ισπανικού πρωταθλήματος με απολογισμό 16 νίκες και 14 ήττες. Η Μούρθια, που προπονεί ο Ιμπόν Ναβάρο, διακρίνεται για τα σχετικά λίγα λάθη που κάνει στους αγώνες της, αλλά δεν μπορεί να την αποκαλέσει κάποιος και ως την πιο εύστοχη της διοργάνωσης, ως προς την αποτελεσματικότητά της εντός παιδιάς. Στα υπέρ της πιστώνεται πως στη φάση των «16» απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου Τενερίφη.

Στο φάιναλ φορ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA βρίσκονται επίσης η γαλλική Μονακό και η γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ, που συνθέτουν το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού της 4ης Μαϊου (6.30 μ.μ.). Η Μονακό είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις που είχε συμμετάσχει και στο περσινό φάιναλ φορ. Στην προημιτελική φάση του θεσμού η Μούρθια είχε αποκλείσει την τουρκική Καρσίγιακα, η Λούντβιγκσμπουργκ στο γερμανικό εμφύλιο τη Μπαϊρόιτ, η Μονακό την τουρκική Μπάνβιτ, και η ΑΕΚ τη γαλλική Στρασμπούρ. Τόσο ο μεγάλος τελικός (8.30 μ.μ.), όσο και ο μικρός (5.30 μ.μ.) θα διεξαχθούν την άλλη Κυριακή.

Το Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία απόπειρα του της FIBA Europe να προωθήσει οργανωμένα μία διαφορετική προσέγγιση από αυτήν που έχει η Ευρωλίγκα. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη νομική οντότητα που εδρεύει στην Ελβετία και που στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της βρίσκεται ο Έλληνας Πατρίκ Κομνηνός. Η πρώτη διοργάνωση διεξήχθη μόλις την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Στον τελικό της 30ης Απριλίου του 2017 η διοργανώτρια ισπανική Τενερίφη, που είχε στη σύνθεση της τον Γιώργο Μπόγρη, νίκησε την Μπάνβιτ με 63-59 και στέφθηκε η πρώτη τροπαιούχος στην ιστορία του θεσμού. Στο μικρό τελικό η Μονακό είχε επικρατήσει της ιταλικής Βενέτσια του Μάικ Μπράμος με 91-77.

(Κ. Μαρούντας - Αυγή)

Μεταμορφώθηκε το ΟΑΚΑ για το Final Four του Champions League

  • Ομόρφυνε, απέκτησε χρώμα, αλλά και έναν μεγάλο φωτεινό πίνακα στα πρότυπα του ΝΒΑ το ΟΑΚΑ εν όψει του Final Four του Basketball Champions League.

Σε ρυθμούς Final Four κινούνται οι άνθρωποι της ΑΕΚ, που όχι μόνο υποδέχθηκαν τις συμμετέχουσες ομάδες (Μονακό, Λούντβιχσμπουργκ, Μούρθια), αλλά συνεχίζουν να δουλεύουν πυρετωδώς για να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους ημιτελικούς της Παρασκευής και τους τελικούς της Κυριακής.

Το ΟΑΚΑ έχει "ντυθεί" στα χρώματα της διοργάνωσης, υπάρχουν παντού τα λογότυπα του Basketball Champions League και του Final Four, ενώ στο κέντρο της οροφής τοποθετήθηκε και ένας φωτεινός πίνακας σαν εκείνους που βλέπουμε στα κορυφαία γήπεδα της Ευρώπης και του ΝΒΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)