to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αδωνισμοί και κουτοπονηριές

Μπορεί ο καθένας να έχει ό,τι άποψη θέλει για τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο ίδιος από την πλευρά του μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει για τον τρόπο που πολιτεύεται. Να πουλάει βιβλία με το κιλό και νανογιλέκα με το τσουβάλι ή πατριωτισμό σε τιμή ευκαιρίας και αριανή αρχαιοπρέπεια Ελληνικής Αγωγής.


Υπάρχουν όμως πράγματα που η πλακίτσα και οι κουτοπονηριές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τις παραδοχές για το τι είναι ο Άδωνης Γεωργιάδης, γιατί μέτρο τους είναι σοβαρότητα των γεγονότων και όχι η εύκαμπτη φύση του Αδώνιδος.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι ξεκάθαρα αδυσώπητα. Ένας προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, ο Νίκος Μανιαδάκης, λίγο προτού μετατραπεί σε κατηγορούμενο από τα στοιχεία που προέκυψαν, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Και ενώ επιχειρήθηκε να εμφανιστεί πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας πιέστηκε να καταθέσει κατά πολιτικών προσώπων (πράγμα που ο ίδιος δεν είπε ποτέ στις συνεντεύξεις του) πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε πως ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε τακτικές επαφές με τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος κατά δήλωσή του γνώριζε πως ήταν προστατευόμενος μάρτυρας. Ο Γεωργιάδης δεν παραδέχθηκε μόνο τις επαφές του με τον Μανιαδάκη αλλά αποκάλυψε πως λίγες ώρες πριν φύγει στο εξωτερικό είχε πάλι επαφή μαζί του.

Από την ώρα των αποκαλύψεων, ο Άδωνης Γεωργιάδης περιφέρεται στα κανάλια και στα social media, και προσπαθεί να μεταφέρει τον άξονα των πραγματικών ερωτημάτων στη δική του πλευρά με εργαλεία την κουτοπονηριά, την ανακρίβεια των γεγονότων και τα υπονοούμενα. Όχι, ο Αντιπρόεδρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί να υπεκφεύγει παριστάνοντας τον πανελίστα που λέει όσα λέει για να πει λίγο αργότερα άλλα και άλλα και άλλα. Ο Γεωργιάδης είναι εμπλεκόμενος πολιτικός στο σκάνδαλο της Novartis. Μπορεί να είναι αθώος ή ένοχος, αλλά είναι εμπλεκόμενος. Τον έχουν εμπλέξει μάρτυρες, τα γεγονότα, τα ίδια τα έγγραφα της Novartis και οι υπογραφές του κάτω από αποφάσεις που ευνοούσαν την φαρμακευτική. Αθώος ή ένοχος στην κοινή γνώμη πρέπει να απαντάει και όχι να σκορπά δυσωδία με ερωτήματα του τύπου «πες μας εσύ ξέρεις τον μάρτυρα Τάδε Ταδόπουλο;» ή «συνάντησε κάποιος από τους δικούς σας τον Μανιαδάκη;»

Εμπλεκόμενος είναι ο Άδωνης Γεωργιάδης και όχι κάποιος άλλος και εκτός από εμπλεκόμενος είναι και εκτεθιμένος στο Μανιαδάκης_Gate. Πρέπει να αφήσει λοιπόν τους αδωνισμούς και την αντιστροφή της πραγματικότητας και να απαντήσει στα ερωτήματα που βαρύνουν τον ίδιο όχι πολιτικά πλέον αλλά ως εμπλεκόμενο:

1. Γιατί είχε επαφές με τον Μανιαδάκη ενώ ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και όπως είπε γνώριζε όλους τους μάρτυρες;

2. Γιατί ενώ στα κανάλια “έγδερνε” τους κουκουλοφόρους με τον Μανιαδάκη συναντιόταν;

3. Γιατί ο Μανιαδάκης ενημέρωσε αυτόν λίγες ώρες πριν επιχειρήσει να φύγει;

4. Αν πραγματικά τον ενημέρωσε πως δεχόταν πιέσεις από τους Εισαγγελείς τι έκανε αυτός που και νόμιμο συμφέρον είχε και πολιτικό ρόλο ώστε να αντιμετωπιστεί;

5. Γνώριζε κάτι για τη φυγή του Μανιαδάκη; Είναι πασιφανές πως η φυγή του Μανιαδάκη και η εκ των υστέρων δημοσιοποίηση περί πιέσεων αν κάποιον ευνοούσε ήταν τον Γεωργιάδη και τους εμπλεκόμενους

6. Γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης τονίζει με κάθε ευκαιρία ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες επικαλούμενος υπαρκτά ή ανύπαρκτα δημοσιεύματα; Η επιμονή του αυτή μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί ως μήνυμα προς τους προστατευόμενους αλλά παρ όλα αυτά επιμένει.

Το σκάνδαλο της Novartis δεν είναι μια πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών και ομάδων. Είναι υπαρκτό σκάνδαλο που γιγαντώθηκε την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από συγκεκριμένα κόμματα και πρόσωπα. Όσα ενθυλάκωσε η Novartis και οι φαρμακευτικές τα πληρώσαμε σε μνημόνια. Ας συμφωνήσουμε πως οι ποινικές ευθύνες θα αποδοθούν απ τη Δικαιοσύνη. Κανένας όμως, και φυσικά κυρίως ο Άδωνης, δεν έχουν δικαίωμα να προτάσσουν τα περί συνωμοσιών και σκευωριών, όταν η πραγματικότητα είναι μπροστά και σκληρή. Δεν είναι συνωμοσία οι επαφές με τον Μανιαδάκη ούτε το σχέδιο φυγής και το ποιόν εξυπηρετούσε. Για όποιον έχει αμφιβολία ας θυμηθεί τι έγινε με το Χριστοφοράκο και τη Siemens. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)