to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:26 | 03.12.2022

Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός του «δεν βλέπω τίποτα»

«Ομπρέλα προστασίας» υπέρ των τραπεζών άνοιξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι φόβοι για αύξηση των κόκκινων δανείων είναι υπερβολικοί, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στα επιτόκια


Με αφορμή την «ομπρέλα προστασίας» υπέρ των τραπεζών που άνοιξε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι φόβοι για αύξηση των κόκκινων δανείων είναι υπερβολικοί.

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε»

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ως προστάτης των τραπεζών εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο MEGA, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια».

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τις τράπεζες και τόνισε πως οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να διατάξει και να νομοθετήσει το κοστολόγιό τους! 

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια, το ξεκαθαρίζω αυτό. Υπάρχουν φόβοι για νέο γύρο κόκκινων δανείων εν μέσω πληθωρισμού και αύξηση επιτοκίων και θεωρούν ότι πρέπει να προστατευτεί η επάρκεια και η σταθερότητα πριν την κρίση. Θεωρώ υπερβολικούς αυτούς τους φόβους, η Ελλάδα δεν θα έχει αύξηση κόκκινων δανείων από την αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Χ. Μαμουλάκης: Έρχεται η ώρα να πάρετε απάντηση από την κοινωνία

Ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης,  προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση - απάντηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης:

«Η έλλειψη διορατικότητας που χαρακτηρίζει τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι γνωστή. Όλοι θυμόμαστε τις προβλέψεις του για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, όταν δήλωνε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι είναι ένα «παροδικό φαινόμενο που θα εξαλειφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα του ‘21». Σήμερα, ανοίγει την αγκαλιά του για τις τράπεζες, λέγοντας ότι δεν βλέπει το νέο κύμα κόκκινων δανείων που δημιουργείται από την αύξηση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας. Και μαζί με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σταϊκούρα που δήθεν προτρέπουν τις τράπεζες να δείξουν… οίκτο, ο κ. Γεωργιάδης κλείνει κάθε παράθυρο ελπίδας για χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ δεν καταδέχεται καν να απαντήσει στις επανειλημμένες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, για την τύχη του πορίσματος των αυτεπάγγελτων ελέγχων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που διεξάγονταν από το 2019 στις συστημικές τράπεζες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Είναι γνωστό, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα: για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει νόημα μόνο το συμφέρον του ισχυρού. Και στην προκειμένη περίπτωση, ισχυρός είναι οι τράπεζες. Αδιαφορούν για τους πολλούς, δεν βλέπουν καν τους αδύναμους. Έρχεται όμως η ώρα που θα πάρουν την απάντηση από την κοινωνία. Πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής και τότε οι αόρατοι για την νεοφιλελεύθερη ΝΔ, θα λάβουν την προσοχή που τους αξίζει».


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)