to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:58 | 01.12.2022

Κοινωνία

Άδωνις Γεωργιάδης: Η παρουσία σε εκδήλωση που προκάλεσε οργή στους Αλβανούς μετανάστες

Ο υπουργός μίλησε σε εκδήλωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αλβανίας και η Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων απάντησε καταλλήλως


Αποστομωτική απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία της Αλβανίας στο Μέγαρο Μουσικής για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αλβανίας δίνουν Αλβανοί μετανάστες.

Η Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων δεν ξεχνάει τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος ως βουλευτής του ΛΑΟΣ ζητούσε «κλωτσηδόν απέλαση» των Αλβανών και απαντά καταλλήλως.

«"Αύριο θα κάναμε αυτόματα απέλαση όλων των Αλβανών από την Ελλάδα"» δήλωνε στο παρελθόν ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης όταν ακόμα ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ. Το άτομο το οποίο έχει προωθήσει τη διαιώνιση των ρατσιστικών διακρίσεων, τόσο με τον λόγο του όσο και με τις πρακτικές του από τις θέσεις ισχύος που έχει τα τελευταία χρόνια εχθές εμφανίστηκε προσκεκλημένος της Αλβανικής Πρεσβείας σε εκδήλωση για τα 110 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας» σημειώνει η Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων και προσθέτει:

«Αυτό βέβαια δεν μας προκαλεί έκπληξη διότι ο συγκεκριμένος πολιτικός μάς έχει συνηθίσει σε στροφές 180 μοιρών. Βλέπετε έρχονται εκλογές και ο Άδωνις (και η ΝΔ) αναζητεί ψήφους και στους "λάθρο" όπως αποκαλεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Μας προκαλεί ωστόσο αρνητική έκπληξη το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της πρεσβείας προσκάλεσαν ή δέχθηκαν έναν άνθρωπο που τόσο πολύ έχει μιλήσει υπέρ του μίσους και της ξενοφοβίας σε μια εκδήλωση που αφορά τον αγώνα για ελευθερία και τον αυτοπροσδιορισμό ενός λαού.

Η παρουσία ρατσιστών και ακροδεξιών πολιτικών σε επίσημη τελετή είναι απαράδεκτη και προσβλητική για εμάς τους Αλβανούς μετανάστες και μετανάστριες που έχουμε υποστεί την στέρηση των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων από πολιτικούς που έχουν καταψηφίσει σχετικούς νόμους λ.χ τον νόμο για την ιθαγένεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)