to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:15 | 23.10.2016

Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εμφυλιοπολεμικός παράγοντας Ουγγαρίας

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στη Χίο σε κομματική συγκέντρωση, ρίχνοντας λάδι στα ακροδεξιά ξεσπάσματα των γνωστών... αγανακτισμένων κατοίκων που στρέφονται κατά των προσφύγων με υποσχέσεις για κλειστά σύνορα. Δεν ξέχασε φυσικά και τις αντικομμουνιστικές, εμφυλιοπολεμικές κορώνες: «Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».


Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και την κάλεσε να παραιτηθεί προκειμένου "να σωθεί ό,τι σώζεται". Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: "Αν θέλεις να πολεμήσεις τη διαπλοκή θέλεις πολλά κανάλια εν αντιθέσει με αυτούς που θέλουν λίγα όπως ακριβώς κάνει ο ίδιος. Θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα αφού αυτά έκανε ο Τσάβες. Όλα μαζί τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας 40 χρόνια, δεν κάνουν τα λάθη μίας εβδομάδας του Γιάνη Βαρουφάκη". Επί αυτού το θέματος υποστήριξε ότι όταν αναλάβει η Ν.Δ. τα ηνία της χώρας τότε θα αποδοθούν ευθύνες. 

"Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του" είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος δε στο προσφυγικό τόνισε ότι η μοναδική αλήθεια του πρωθυπουργού ήταν αυτή που αφορούσε το προσφυγικό. Η κυρία Τασία, είπε, άνοιξε τα σύνορα και ακολούθησε όσα είδαμε. "Τους λέγαμε ότι από 75.000 μετανάστες που μπήκαν το 2014, ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Τελικά διαψευστήκαμε γιατί πέρασαν τα σύνορα 1,5 εκατ. άνθρωποι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται", κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Πολίτης" της Χίου

Πυρά κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης και στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Πολίτης" της Χίου.

Το ενδιαφέρον μονοπώλησε όπως ήταν αναμενόμενο η διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μία ιδεοληπτική κυβέρνηση που ευθύνεται για το όσα βιώνουν σήμερα οι νησιώτες.

"Αυτοί άνοιξαν τα σύνορα. Η κ. Τασία προσκάλεσε όλους αυτούς να έρθουν εδώ. Η αριστερή ιδεοληψία είναι σαφές ότι μπορεί να φέρει εθνική συμφορά. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρυθμίσει τις μεταναστευτικές ροές. Η οξύτερη φάση του πολέμου της Συρίας ήταν επί Σαμαρά, όμως το 2014 ήταν η χρονιά με τη χαμηλότερη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα. Επί Σαμαρά για να περάσει κάποιος τα σύνορα της Ελλάδας πλήρωνε στους λαθροδιακινητές 6.000 δολάρια το κεφάλι. Τώρα έχει πάει κάτω από 1.200 ευρώ", επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για το αν η Ν.Δ. θα λάβει μέτρα σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος του κόμματος είπε. "Πρώτο μας μέλημα θα είναι ο έλεγχος των συνόρων και η δημιουργία κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων. Οι πρόσφυγες που θα παίρνουν άσυλο θα μπορούν να πηγαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και σύντομα θα απελαύνονται".

Αναφερόμενος στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του βορείου Αιγαίου ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ..

"Στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήμουν ο πρώτος υπουργός που του τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης από την Τρόικα. Τότε είπα ότι αν περάσει αυτό το μέτρο θα παραιτηθώ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν συμφώνησε ποτέ με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι τη στιγμή που έπεσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έδωσε στο πιάτο τον ΦΠΑ των νησιών στους δανειστές. Όμως όταν ο κόσμος δεν βγαίνει έξω να διαμαρτυρηθεί, αυτό αποτελεί πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση", είπε.

Σχετικά με τις εξελίξεις που συνόδευσαν δημοσίευμα για δικαστή του Σ.τ.Ε. της εφημερίδας "Αυγή" ο κ. Γεωργιάδης είπε;

"Έχουν ξαναπεράσει πιο φασίστες από αυτούς στην εξουσία;", διερωτήθηκε για να συνεχίσει λέγοντας: "Άνθρωποι που χρησιμοποιούν την προσωπική ζωή ενός δικαστού για να τον εκβιάσουν να ψηφίσει όπως θέλουν στο ΣτΕ, θεωρούνται δημοκράτες; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όσο η Σαχάρα με το χιόνι".

Τέλος, συνέστησε ψυχραιμία σε ότι αφορά στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας καθώς και ορθή ερμηνεία των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ερμηνεία των δηλώσεων Ερντογάν. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε έναν γρίφο. Κανείς δεν ξέρει αν θα πάει κοντύτερα ή μακρύτερα από τη Δύση ή τι θα κάνει με τα εσωτερικά της ζητήματα. Η Ελλάδα οφείλει να είναι χώρα σταθεροποίησης και όχι αναθεωρητική δύναμη. Αν αφήσουμε να εξελιχθούν αναθεωρητικές συζητήσεις τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Δεν υπάρχει φόβος, υπάρχει ανησυχία και εγρήγορση", κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)