to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 15.09.2021

Πολιτική

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ερώτηση σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ.2020 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 που αφορούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποίησαν 47 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, τεράστια καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020, «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού της Χώρας», που αφορά στο πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο με τον ν. 4583/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκε σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχει λήξει ήδη από τον Ιούνιο του 2020, η έκδοση των αποτελεσμάτων ακόμα αναμένεται.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, δεν έχουν τη συμπαράσταση της στενής ή ευρύτερης οικογένειάς τους και αυτό συμβαίνει, υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης, που οι ανάγκες των συγκεκριμένων ομάδων για βοήθεια είναι αυξημένες.

Επιπλέον, η καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων της προκήρυξης έχει ως συνέπεια τη δυσλειτουργία του προγράμματος, ενώ οι συμμετέχοντες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τελούν υπό ομηρία πλέον του ενός έτους.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό, αφενός να απαντήσει για ποιους συγκεκριμένους λόγους δεν έχει προχωρήσει η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 και αφετέρου να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα έκδοσης αυτών και  πότε προβλέπεται να τοποθετηθούν οι επιτυχόντες στις θέσεις εργασίας στις αντίστοιχες δομές των ΟΤΑ Α Βαθμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)