to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 01.07.2022

Πολιτική

Αδικαιολόγητη η εξάμηνη καθυστέρηση στην τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ φέρνουν στην Βουλή την αδικαιολόγητη εξάμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Το ζήτημα της αδικαιολόγητης εξάμηνης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και  τοποθέτησης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέτουν με ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη και της αναπληρώτριας τομεάρχη Μερόπης Τζούφη.

Οι βουλευτές, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν είναι έτοιμη να φέρει σε πέρας μέχρι και σήμερα τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Πόσο χρόνο άραγε χρειάζεται το “επιτελικό κράτος¨; 6 μήνες και κανείς νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν έχει τοποθετηθεί, τη στιγμή που κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Εκπαίδευσης είχε ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 μήνες.

Σημειωτέον, δεν έχει γίνει επιλογή με κρίση ούτε ενός στελέχους εκπαίδευσης, αν και έχουν παρέλθει τρία χρόνια, αν και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση δήλωνε έτοιμη, παρά μόνο η τοποθέτηση από την υπουργό Παιδείας των προσωρινών Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατόπιν αδιαφανούς και fast track διαδικασίας.

Οι βουλευτές απαιτούν να μάθουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους της αδικαιολόγητης καθυστέρησης, καθώς και πότε θα τοποθετηθούν και θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)