to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 09.09.2022

Κοινωνία

«Αδιανόητη η αναβολή» των τακτικών χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Την ανάγκη να παρέμβει δημόσια, θίγοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα το οποίο προέκυψε με τρόπο επείγοντα και επιτακτικό τις τελευταίες ημέρες, αισθάνεται το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες


Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή έχουν ματαιωθεί ή αναβληθεί επ’ αόριστον όλα τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία για το σύνολο των μονάδων οι οποίες συναποτελούν το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, το Παίδων «Αγία Σοφία», του οποίου η βαρύτητα, ο ρόλος και η προσφορά είναι γνωστά στους πάντες.

Τούτο οφείλεται επίσημα στην έλλειψη αναισθησιολόγων ιατρών, η οποία έχει πλέον λάβει δραματικές διαστάσεις. Ειδικότερα, οι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή αναισθησιολόγοι είναι μόλις οκτώ ενώ οι οργανικές θέσεις ήταν αρχικά δεκαεπτά.

«Είναι αδιανόητη η αναβολή εκατοντάδων τακτικών χειρουργείων όλων των μονάδων (τα περιστατικά τα οποία αναμένουν χειρουργική αντιμετώπιση εγγίζουν τις 3.000!!!) η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία, ενίοτε και τη ζωή, παιδιών και εφήβων. Στα περιστατικά αυτά συμπεριλαμβάνονται προφανώς και παιδιά πάσχοντα από συγγενείς καρδιοπάθειες, με δεδομένη τη χρόνια υπολειτουργία και υποστελέχωση της αντίστοιχης παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), ενώ προφανέστατα εκκρεμούν χειρουργικές επεμβάσεις και λοιπές σοβαρές ιατρικές πράξεις συμπασχόντων μας και σε άλλες μονάδες του νοσοκομείου» αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Η πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των επειγόντων περιστατικών. «σαφέστατα δεν επιλύει το πρόβλημα, ενώ σε κάποιο βαθμό θα το περιπλέξει» συμπληρώνει και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ως θεσμικά αρμόδιου, αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να παρέμβουν άμεσα ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία όλων των μονάδων του Παίδων ''Αγία Σοφία'', να μην αναβληθεί περαιτέρω ούτε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο και να διασφαλιστεί η υγεία και η ζωή όλων των περιθαλπομένων παιδιών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)