to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:21 | 20.09.2022

Πολιτική

Αδιαφορία του Υπουργείου για την υποστελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας Λασιθίου

Τι απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε Αναφορά του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, για την υποστελέχωση της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου.


Στις αρχές Αυγούστου είχε κατατεθεί αναφορά προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα «Υπό  Διάλυση η δασική υπηρεσία του νομού Λασιθίου». Στο φως της δημοσιότητας και σε γνώση του αρμόδιου υπουργείου ερχόταν η επιστολή τεσσάρων γυναικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, όπου  καταγγέλλονταν η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τοπική Δασική Υπηρεσία. Εξαιτίας της έλλειψης καταρτισμένων υπαλλήλων, της υποστελέχωσης βασικών τμημάτων και της ανεπαρκούς υλικοτεχνικής της υποδομής και προστασία των δασών δεν υπάρχει και υπερβολικός όγκος δουλειάς συγκεντρώνεται για τους εναπομείναντες υπαλλήλους στην διεκπεραίωση κρίσιμων υποθέσεων, όπως οι δασικοί χάρτες.

Στην απάντηση ο αρμόδιος Υπουργός μας πληροφορεί ότι έχει πράξει τα δέοντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που όλο έρχεται, αλλά οι πολίτες δεν βλέπουν… καθώς  και για τη δυνατότητα επαναπρόσληψης συμβασιούχων για αντιμετώπιση αναγκών που δημιούργησαν οι περσινές πυρκαγιές και γενικότερα την πρόνοια - δυστυχώς μόνο στα λόγια - για επικίνδυνες περιοχές με αυξημένες ανάγκες σε αντιπυρικές περιόδους.

Ενώ όμως η συγκεκριμένη αναφορά αναδείκνυε την υποστελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας Λασιθίου, καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν δόθηκε για τα προβλήματα  συμπολιτών μας που δεν αφορούν τόσο θέματα πυροπροστασίας, αλλά κυρίως αφορούν την ανασφάλεια για περιουσίες λόγω προβλημάτων της ανάρτησης των δασικών χαρτών. Οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για τις εξέταση των ενστάσεων και των αντιρρήσεων για πρόδηλα σφάλματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ιδιοκτησίες που απειλούνται τα δικαιώματά τους. Η υποστελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας σημαίνει παντελή αδιαφορία για προβλήματα συμπολιτών μας και απουσία ιεράρχησης των τοπικών αναγκών εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)