to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 28.02.2019

Αυτοδιοίκηση

«Αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τους φορείς υγείας του Πειραιά»

Την απουσία του Δήμου Πειραιά διαπίστωσε ο Νίκος Μπελαβίλας κατά την επίσκεψή του σε φορείς της υγείας στην πόλη. Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» επισκέφθηκε το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Τζάνειο Νοσοκομείο αλλά και το ΚΕΘΕΑ.


Στο ιστορικό νεοκλασικό σχολείο του 1898 στην Αγία Σοφία που παραχωρήθηκε στο σωματείο «Αργώ», επί δημαρχίας Στέλιου Λογοθέτη ο Νίκος Μπελαβίλας συναντήθηκε με  με δύο σπουδαίες γυναίκες, την Πρόεδρο του σωματείου Δέσποινα Παπαστυλιανού και την Αντιπρόεδρο του ΔΣ Μαρία Νικολαδού, όπως και με τον Διευθυντή Παρασκευά Παπασωτηρίου και τους εργαζόμενους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει «τη δουλειά πραγματικών εργατών της ανθρώπινης στήριξης σε παιδιά με μεγάλες ανάγκες» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Διαπίστωσε όμως και την απουσία του δήμου ο οποίος φαίνεται πως αγνοεί ακόμα και τον αριθμό των παιδιών με ειδικές ανάγκες που βρίσκονται στον Πειραιά. «Απαιτείται η στήριξη του σωματείου με την κάλυψη εξωτερικών αναγκών των παιδιών που βρίσκονται σε αυτό. Για παράδειγμα η πρόσβαση σε κολυμβητήριο που τόσο έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Νίκος Μπελαβίλας προσθέτοντας πως οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το σωματείο με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις.
 
Στη συνάντηση με την διοίκηση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας ο Νίκος Μπελαβίλας ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Παναγιώτη Βουτυράκο για την λειτουργία και τις υπηρεσίες που παρέχονται. Όπως είπε ένα βασικό πρόβλημα του παρελθόντος επιλύεται καθώς τον τελευταίο χρόνο γίνονται προσλήψεις ενώ η ψυχική υγεία αποκεντρώνεται.
Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη αλλαγής κτιρίου.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, διατύπωσαν την ανάγκη να βρίσκονται σε σχέση και αλληλεπίδραση με τον Δήμο Πειραιά.
Η απουσία του δημοτικής αρχής είναι εμφανής και στην περίπτωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας με τους εργαζομένους να εξηγούν πως το έργο τους θα διευκολυνθεί αν γνωρίζουν τις δυνατότητες του δήμου σε επίπεδο πιθανής προσφερόμενης στήριξης-βοήθειας.
Ζήτησαν να τους δοθούν θέσεις στα υπάρχοντα εργαστήρια που λαμβάνουν χώρα και η δυνατότητα συμμετοχής (θέσεις) σε γυμναστική, κολύμβηση κλπ.
Συμφώνησαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο πως χρειάζεται να φτιαχτεί κάποια δομή θεσμικά που θα στηρίζει την λειτουργία του Κέντρου αλλά και αντίστοιχων φορέων και πως είναι απαραίτητο να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και στην ενημέρωση του κοινού.
 
Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» είχε και συνάντηση γνωριμίας με την διοίκηση του Τζανείου νοσοκομείου ενώ προγραμματίστηκε νέο ραντεβού την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Μακρά ήταν η συνάντηση που είχε ο Νίκος Μπελαβίλας στο ΚΕΘΕΑ Νόστοςόπου είχε την ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ανάγκες των τοξικοεξαρτημένων.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσαν στην πρόληψη η οποία απουσιάζει με ενημέρωση στα σχολεία και δράσεις στην πόλη και ιδανικά με την δημιουργία ενός κέντρου πρόληψης που απουσιάζει από τον Πειραιά.
Από όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα διεκδικώντας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, επισημάνθηκε η ανάγκη στοιχειωδών υπηρεσιών όπως υπνωτήρια, πλυντήρια, μπάνιο  κλπ. Ενώ εξήγησαν πως έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη νύχτα και όχι στα κέντρα ημέρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)