to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 13.02.2020

Κοινωνία

Αδιαφάνεια στην διορισμένη διοίκηση Μητσοτάκη καταλογίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ

«Καταγγέλλουμε την αδιαφάνεια της διοίκησης Μητσοτάκη», λένε οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. «Θέλουμε μια ΕΡΤ με διαφάνεια, ανοιχτή στη κοινωνία, δημοκρατική και αξιόπιστη με εργαζόμενους που δε θα λοιδορούνται και θα νοιώθουν ασφάλεια και περηφάνια για το έργο και τον κόπο που καθημερινά καταβάλλουν».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ (κάτω από την ανακοίνωση βρείτε την σχετική επιστολή):

«Για άλλη μια φορά η εποπτευόμενη και διορισμένη από τον κ. Μητσοτάκη διοίκηση της ΕΡΤ, μας έδειξε το αλαζονικό της πρόσωπο και  το πόσο πιστή είναι στις εντολές που της έχουν δοθεί, ασκώντας εξουσία σαν να είναι θεόσταλτη και διαχειριζόμενη τον δημόσιο πλούτο με αδιαφάνεια σαν να έχει την διαβεβαίωση ότι είναι υπεράνω του νόμου με εξασφαλισμένη ασυλία.

Καταγγέλλουμε τη διορισμένη από τον πρωθυπουργό διοίκηση της ΕΡΤ, γιατί αρνείται να ανταποκριθεί στο νόμιμο και δίκαιο αίτημά μας, που επανειλημμένως έχουμε διατυπώσει προφορικά και εγγράφως με επιστολή μας στις 06/02/2020, να διαβιβάζει στην ΠΟΣΠΕΡΤ τα έγγραφα, τις εισηγήσεις, τις αποφάσεις, τα πορίσματα , τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ και κάθε άλλο έγγραφο που αφορά στην διαχείριση της εταιρείας και στο ανθρώπινο δυναμικό όπως ορίζει ο ιδρυτικός της νόμος και επιτάσσει η συνταγματική αποστολή της.

Καταγγέλλουμε τη διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, γιατί με αυτή τη συμπεριφορά δείχνει κακοπιστία, αφού ουσιαστικά γράφει στα παλιά της παπούτσια όχι μόνο την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εργαζόμενους, αλλά τον ιδρυτικό νόμο της και τις εισαγγελικές παραγγελίες οι οποίες σαφώς την υποχρεώνουν να «ανοίξει τις κλειστές πόρτες» και να επιτρέψει στην ομοσπονδία των εργαζομένων να έχει πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα, τις εισηγήσεις, τα πρακτικά, τις αποφάσεις κ.λπ. πέραν αυτών που δημοσιεύονται στην «διαύγεια» τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν γενικές περιγραφές, παραπέμπουν σε έγγραφα μη επισυναπτόμενα και χωρίς τα κρίσιμα στοιχεία που αφορούν τη διαφάνεια.

Καταγγέλλουμε τη διορισμένη διοίκηση που λειτουργεί εν κρυπτώ και παραβύστω, παρεϊστικα, ρουσφετολογικά και καθοδηγεί τις εξελίξεις με μέσο την καμαρίλα.

Υπενθυμίσαμε στη διορισμένη διοίκηση ότι η μη συμμόρφωση στις σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες  που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, συνιστούν  σοβαρά  αδικήματα  όπως αυτά  της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος  (αρθρ. 169 και 259  του Π.Κ) 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μέσα από τον θεσμικό της ρόλο έχει εξαντλήσει κάθε όριο καλόπιστου διαλόγου και υπομονής, γι’ αυτό θα  ασκήσουμε  κάθε νόμιμο συνδικαλιστικό και νομικό δικαίωμά μας, ώστε η διορισμένη και εποπτευόμενη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό διοίκηση των κ.Ζούλα και κ. Γαμπρίτσου, να υποχρεωθεί να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια  των κανόνων της διαφάνειας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από το 2009 μέχρι σήμερα (ακόμα και τη  διετία  2013- 2015) έχει αποδείξει ότι παλεύει, αγωνιά και νοιάζεται για την ΕΡΤ, θέλει την αξιόπιστη λειτουργία της και επιδιώκει την εργασιακή ειρήνη.

Ωστόσο δεν διστάζει να δώσει και μάχες για να διεκδικήσει το δίκιο των εργαζόμενων, να προστατεύσει τα δικαιώματά τους και την δημόσια περιουσία.

Θέλουμε μια ΕΡΤ με διαφάνεια, ανοιχτή στη κοινωνία, δημοκρατική και αξιόπιστη με εργαζόμενους που δε θα λοιδορούνται και θα νοιώθουν ασφάλεια και περηφάνια για το έργο και τον κόπο που καθημερινά καταβάλλουν.

ΥΓ: Ως συνημμένο αυτής της ανακοίνωσης υπάρχει αυτούσια η επιστολή που στείλαμε στη διοίκηση, στα αιτήματα της οποίας ούτε ανταποκρίθηκε ούτε έκανε τον…κόπο να απαντήσει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)