to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:31 | 12.10.2015

Κοινωνία

Αδέσποτα: να σταματήσει τώρα η βαρβαρότητα - Συγκέντρωση αυτήν την ώρα στο Δημαρχείο του Βόλου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν αυτήν την ώρα οι φιλοζωικές οργανώσεις σήμερα έξω από το Δημαρχείο του Βόλου


Οι εικόνες από την κόλαση που βιώνουν τα αδέσποτα σκυλιά στο Καταφύγιο σκύλων του Βόλου (στην Κάπουρνα),  έχουν προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο. Δεκάδες φυλακισμένα ζώα αργοπεθαίνουν από ασιτία και από αρρώστιες σε συνθήκες απίστευτης βαρβαρότητας και όλα αυτά σε ένα χώρο που υποτίθεται πως υπάρχει για τα να φροντίζει, να τα εμβολιάζει, να τα στειρώνει, να τους προσφέρει ιατρική περίθαλψη εφόσον νοσούν ώστε στη συνέχεια να αφήνονται ξανά ελεύθερα.  Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνει και η διεύθυνση κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας η οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο διαπίστωσε ότι περίπου 30 από τα 75 σκυλιά του Καταφυγίου είναι υποσιτισμένα.

Οι υπεύθυνοι για το έγκλημα αυτό δεν είναι άλλοι από τον δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα και φυσικά τον ιδιώτη που έχει αναλάβει τη λειτουργία του Καταφυγίου.

Είναι πλέον φανερό ότι όταν οι κ. Μπέος και Μπατζιάκας έλεγαν ότι θα «καθαρίσουν την πόλη από τα αδέσποτα» εννοούσαν ότι θα τα εξοντώσουν! Σήμερα οι κύριοι αυτοί έχουν το θράσος να μηνύουν τις φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες ανέδειξαν την απαράδεκτη κατάσταση στο κυνοκομείο, δηλαδή επειδή έκαναν ότι όφειλαν!

Ας μην ξεχνάμε ότι, βάση νόμου, οι φιλοζωικές οργανώσεις συμμετέχουν με δυο εκπροσώπους στην 5μελή επιτροπή του Δήμου για την παρακολούθηση του προγράμματος για τα αδέσποτα.

Απέναντι στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι φιλοζωικές οργανώσεις στον εισαγγελέα Βόλου, ο κ. Μπέος απαντάει με τη γνωστή τακτική των αντιμηνύσεων! Όσο για τους οικονομικούς πόρους, που ο κ. Μπέος ισχυρίζεται ότι δεν έχει, θα προτείναμε να κόψει κανέναν από τους διάφορους εξωτερικούς συμβούλους – συνεργάτες ή να μειώσει μερικά από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια (θα κοστίσουν 100,000 ευρώ!) για να καλύψει τις ανάγκες του καταφυγίου. Η αντιμήνυση και η λασπολογία των ανακοινώσεων στοχεύουν στην την τρομοκράτηση όσων αντιδρούν αλλά στην ουσία της δείχνουν τον πανικό και την αδυναμία ενός μικρού δικτατορίσκου που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει αλλά.  

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όλοι οι πολίτες του Βόλου, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι σκυλιά, οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν. Κάθε εξουσία, μικρή ή μεγάλη, που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στους σκύλους και σε οποιοδήποτε άλλο ζωντανό είναι φασίζουσα και για αυτό οφείλουμε να αντιδράσουμε. Να απαιτήσουμε:

·         Να παρθούν άμεσα μέτρα διάσωσης αυτών των σκυλιών με τη συνδρομή των φιλοζωικών οργανώσεων, εθελοντών κτηνιάτρων και απλών πολιτών.

·         Να θεωρηθεί έκπτωτος ο ανάδοχος ιδιώτης που είναι υπεύθυνος για το κυνοκομείο και να αναλάβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με υλική υποστήριξη (τροφές, φάρμακα, κτηνίατροι κλπ) από τον Δήμο.

·         Η δικαιοσύνη να κάνει επιτέλους τη δουλειά της και να αποδώσει όλες τις ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για αυτό το έγκλημα.

·         Να σταματήσουν οι μηνύσεις των κ. Μπέου – Μπατζιάκα ενάντια στις φιλοζωικές οργανώσεις που κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια.

Για αυτούς τους λόγους παίρνουμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν οι φιλοζωικές οργανώσεις τη Δευτέρα 14:00 έξω από το Δημαρχείο του Βόλου. Για να μην επικρατήσει η βαρβαρότητα!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)