to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 20.01.2021

Πολιτική

Άδειασε μεγαλοπρεπώς τα στελέχη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 12 μίλια

Από το βήμα της Βουλής, και επιχειρώντας να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα και τις επισημάνσεις του σχετικά με τα όσα έλεγαν τα στελέχη της ΝΔ όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε το νομοσχέδιο για την αιγιαλίτιδα ζώνη του Ιονίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως ο ίδιος δεν είχε υιοθετήσει τις συγκεκριμένες απόψεις!


Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους κόλπους της ΝΔ, προχώρησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιχειρώντας να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, και στις επισημάνσεις του σχετικά με τα όσα έλεγαν τα στελέχη της ΝΔ όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε το νομοσχέδιο για την αιγιαλίτιδα ζώνη του Ιονίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως ο ίδιος δεν είχε υιοθετήσει τις συγκεκριμένες απόψεις!

"Στη ΝΔ πράγματι υπήρχαν ορισμένες σκέψεις για το κατά πόσο αυτή η διαδικασία -πριν την οριοθέτηση ΑΟΖ- θα ήταν ωφέλιμη. Δεν υπήρχε καμία δική μου δήλωση επειδή αντιλαμβανόμουν την περιπλοκότητά του. Το ερώτημα είναι τι έγινε μετά την αποχώρηση του κ.Κοτζιά", δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Και επίθεση στο κίνημα των πλατειών

Επιπλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την απάντησή του στους πολιτικούς αρχηγούς, επιχείρησε να κάνει μια πλήρως ανιστόρητη σύγκριση, λέγοντας πως η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο προσομοιάζει με το κίνημα των πλατειών κι όχι με την απόπειρα εισβολής των “μακεδονομάχων”, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας. "Είχα πει ξεκάθαρα ότι διαφωνούμε με τις Πρέσπες αλλά άπαξ και ψηφιστεί είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε και αυτό πράττουμε. Εμένα κ. Τσίπρα τα επεισόδια στο Καπιτώλιο μου θύμισαν το 2011 και όχι το 2018, όταν η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν σε ένα παραλήρημα αμφισβήτησης της αστικής δημοκρατίας. Με διχασμό, με απειλές για κρεμάλες, με συνθήματα περί καψίματος του κοινοβουλίου και με εσάς στην πρώτη γραμμή ως νέος καβαλάρης του αντισυστημικού κινήματος", υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Τι είπε στην πρωτολογία του ο Κυρ. Μητσοτάκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)