to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άδειασε επιτέλους και η τελευταία βαλίτσα με ρούχα των καλοκαιρινών διακοπών

Μια σατιρική ματιά στην καθημερινότητα


Με απόλυτη επιτυχία αφαιρέθηκε το περιεχόμενο και της τελευταίας αποσκευής των καλοκαιρινών διακοπών το περασμένο Σάββατο, σημαίνοντας και επίσημα την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου. Το φαινόμενο της αργοπορίας αδειάσματος ολόκληρων των βαλιτσών είναι αρκετά σύνηθες σε πολλές περιοχές της χώρας μας, καθώς χιλιάδες κόσμου επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές αμελούν να αδειάσουν εντελώς την αποσκευή που χρησιμοποίησαν, με αποτέλεσμα τα περιεχόμενά της να εξέρχονται μόνο όταν φανούν χρήσιμα.

Η φετινή τελευταία αποσκευή ήταν ένα γαλάζιο σακ βουαγιάζ με ροδάκια, το οποίο ανήκει στην εικοσιεπτάχρονη Αννίτα από την Καρδίτσα. Η νεαρή γυναίκα κατόρθωσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου να βγάλει και το τελευταίο ρούχο από την τσάντα της, ένα γκρι πουλόβερ που ταίριαζε ιδανικά με την βραδινή έξοδό της στην πόλη. «Ετοιμαζόμουν να βγω με τον φίλο μου για ένα ποτό στο κέντρο της πόλης. Είχα ήδη ντυθεί, αλλά σκέφτηκα ότι ο καιρός έχει κρυώσει και καλό θα ήταν να πάρω και ένα ελαφρύ πουλόβερ. Με τα ρούχα που ήδη φορούσα, ταίριαζε "γάντι" το αγαπημένο μου γκρι πουλοβεράκι» περιέγραψε χαρακτηριστικά η Αννίτα.

Ύστερα από ολιγόλεπτη αναζήτηση και ανησυχία μήπως το πουλοβεράκι είχε χαθεί, η εικοσιεπτάχρονη θυμήθηκε ότι πιθανότατα θα είχε ξεχαστεί μέσα στο σακ βουαγιάζ των διακοπών. Και πέτυχε διάνα. Το γκρι πουλόβερ βρισκόταν στην άκρη της, κατά τα άλλα άδειας αποσκευής. Χαρακτηριστική περίπτωση αναβλητικού ανθρώπου, η Αννίτα συνηθίζει όπως και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας να καθυστερεί την εκκένωση των αποσκευών της έπειτα από οποιοδήποτε ταξίδι.  Χαρακτηριστικό είναι πως η Ελληνική Στατιστική Αρχή ενημερώνει ότι πάνω από το 28% των συνανθρώπων μας ακολουθεί παρόμοιες τακτικές, για λόγους που προς το παρόν δεν έχουν προσδιοριστεί επιτυχώς, με αποτέλεσμα χιλιάδες βαλίτσες, τσάντες και είδη ταξιδίου να κείτονται σε γωνίες δωματίων ξεχασμένα από τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον στατιστικά στοιχεία προερχόμενα από την αρμόδια Αρχή αναφέρουν ότι η τελική εκκένωση των αποσκευών λαμβάνει χώρα συνήθως περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, με έτος ρεκόρ το 1987, όταν και έλαβε τέλος την 5η Νοεμβρίου. Τέλος, σύμφωνα με ειδικούς, η φετινή καθυστέρηση οφείλεται στον αυξημένο αριθμό ατόμων που επέλεξε να πάρει την καλοκαιρινή του άδεια στα τέλη του Αυγούστου.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)