to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 08.07.2020

Κοινωνία

Μπαράζ συλλαλητηρίων ενάντια στον «γύψο» στις διαδηλώσεις

Μετά τη μαζική πορεία το βράδυ της Τρίτης, ακολούθησε σήμερα το πρωί πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας - Αύριο, Πέμπτη 9/7, στις 7 μ.μ. το μεγάλο συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος


Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο και πορεία προς τη Βουλή με αφετηρία την Πλατεία Κοραή πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 8 Ιουλίου (απ' όπου και η παραπάνω φωτογραφία).

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει – μεταξύ άλλων – ότι «η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων».

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων», οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει και πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στον τομέα του Δημοσίου. 

Θυμίζουμε ότι, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου επίσης θα συμμετάσχουν και οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς, φορείς και συλλογικότητες. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες και όλους στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 19:00, στη συγκέντρωση ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις"  που ψηφίζεται αύριο.

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 8 το βράδυ της Πέμπτης καλεί το ΠΑΜΕ.

Mαζική ήταν η διαδήλωση της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη.  Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, με κύριο σύνθημα «το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας - Ούτε σκέψη για απαγόρευση των διαδηλώσεων!».

tags: ΑΔΕΔΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)