to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 01.09.2022

Πολιτική

Ξεκάθαρες απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητάει (και) η ΑΔΕΔΥ

«Επιβάλλεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα»


Το ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για τις παρακολουθήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ και δημοσιογράφων:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ομολογημένες από την κυβέρνηση παρακολουθήσεις του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, καθώς και του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες από το 2016, χωρίς όμως να διερευνηθούν ούτε από αυτήν, ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών που η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει, επιστρατεύοντας κάθε μέσο, δείχνει ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος και ο αυταρχισμός δεν έχει τέλος.

Οι υποθέσεις παρακολουθήσεων και τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και χιλιάδων πολιτών, δεν οφείλονται ούτε σε κακούς χειρισμούς και λάθη, ούτε σε κάποια «υπηρεσιακή αστοχία», όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε είναι κάτι πρωτοφανές. Είναι αποτέλεσμα νόμων, οδηγιών και  κανονισμών που – στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας», του «δημόσιου συμφέροντος» κ.ά.- βάζουν στο στόχαστρο τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, διασφαλίζουν την μαζική προληπτική παρακολούθηση και διευκολύνουν, τελικά, την άρση του απορρήτου, την εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικών λογισμικών και την πλατιά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Επιβάλλεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα:

  • Ποιος και για ποιο λόγο παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Ποιοι και πώς επέτρεψαν τις υποκλοπές στα γραφεία του ΚΚΕ

  • Αν υπάρχουν και άλλα πολιτικά στελέχη, βουλευτές, συνδικαλιστές, αυτοδιοικητικοί, δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρέθηκαν ή βρίσκονται υπό παρακολούθηση και για ποιον λόγο

  • Ποιος χρησιμοποίησε ή χρησιμοποιεί στη χώρα μας το λογισμικό Predator, μέσω του οποίου έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη και θύμα του οποίου, λογισμικού, έπεσε και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

  • Η υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών δεν είναι μόνο καταστατική υποχρέωση των εργαζόμενων-πολιτών. Αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση και συνδέεται άμεσα με τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, για αξιοπρεπείς συντάξεις και για ΣΣΕ, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)