to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 09.10.2013

Κοινωνία

ACS: Δυναμική απάντηση του σωματείου στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την τρομοκρατία

Χθες βράδυ από τις 22:00 εργαζόμενοι της ACS, μέλη του σωματείου και αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων, προχώρησαν σε αποκλεισμό των κεντρικών εγκαταστάσεων της ACS. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να μπλοκαριστεί η διανομή δεμάτων, όπως είχε αποφασίσει το σωματείο.


Το δυναμικό σωματείο εργαζομένων ταχυδρομικών επιχειρήσεων Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ) οργάνωσε 24ωρη απεργία με αιτήματα:

Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της ACS Αλίμου και Γλυφάδας.

Προσλήψεις χωρίς μείωση μισθού και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων για όσους συνεχίζουν την εργασία τους.

Καταβολή αποζημίωσης για όσους δεν θέλουν να συνεχίσουν την εργασία τους στο νέο εργοδότη.

Χθες βράδυ από τις 22:00 εργαζόμενοι της ACS, μέλη του σωματείου και αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων, προχώρησαν σε αποκλεισμό των κεντρικών εγκαταστάσεων της ACS. Στόχος  της κινητοποίησης ήταν να μπλοκαριστεί η διανομή δεμάτων, όπως είχε αποφασίσει το σωματείο. 

Η στάση της διεύθυνσης παρέμενε αδιάλλακτη και αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους του σωματείου, έχοντας μάλιστα και στο χώρο τους ιδιωτικούς security της εταιρίας. Η αστυνομία, μετά από κλήση της Διοίκησης δεν άργησε να εμφανιστεί, προσπαθώντας όπως έλεγε να βρεθεί μια ειρηνική λύση. Μετά από υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων για παρακώλυση διανομής ταχυδρομικού υλικού, ήρθε και μια κλούβα των ΜΑΤ. Μετά από αυτή την κίνηση της Διοίκησης στο χώρο παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα φορτηγά διανομής δεν έσβηναν τις μηχανές τους, κορνάροντας επίμονα για να εκφοβίσουν τους διαδηλωτές, όπως και ότι ένας οδηγός επιχείρησε να κινηθεί, αψηφώντας την ανθρώπινη αλυσίδα που τον εμπόδιζε.

Η μαζικότητα της κινητοποίησης και η επιμονή των συγκεντρωμένων διαδηλωτών κατάφερε να καθυστερήσει την αναχώρηση των φορτηγών διαμονής για τουλάχιστον 7 ώρες σε μια εταιρία που ενώ σημειώνει μεγάλα κέρδη, μειώνει μισθούς, απολύει, χρωστά δεδουλευμένα και τρομοκρατεί εργαζομένους.

Πηγή: diktyo-episfaleias.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα: Αποκλεισμένα τα κεντρικά γραφεία της ACS από εργαζόμενους 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)