to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:58 | 07.05.2015

Κοινωνία

9 Μάη: Αντιφασιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου στην Άρτα

«Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ταυτόχρονα και μέρα μνήμης και τιμής για τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου. Μια νίκη σταθμός στην παγκόσμια ιστορία αφού σταμάτησε την εξάπλωση του χιτλεροφασισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο».


Όπως προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση:

Ενάντια στην προσπάθεια των κυρίαρχων για μια οργανωμένη λήθη, η 9η Μαΐου είναι μια μέρα μνήμης και εγρήγορσης.

Η χώρα μας κι ο λαός μας ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που αντιστάθηκε σθεναρά στον φασισμό κι οι αγώνες κι οι μνήμες της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ θα μείνουν πάντα να μας διδάσκουν και να μας δείχνουν, τον δρόμο του αγώνα και των λαών.

Αλλά και στο σήμερα, η μάχη απέναντι στους ιδεολογικούς απογόνους του φασισμού δεν έχει τελειώσει.

Κάνοντας την παραδοχή πως ο φασισμός βρίσκει εύφορο έδαφος εκεί που το κίνημα, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις υποχωρούν, είναι μέλημα κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη. ένα δυνατό αντιφασιστικό, ταξικό, κίνημα που θα στοχεύει στην ανασυγκρότηση του δημόσιου χώρου, στην οργάνωση εργαζομένων, ανέργων, νεολαίων. 

Είναι ανάγκη λοιπόν για μια συντονισμένη παρέμβαση σε σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους δουλειάς, πλατείες και γήπεδα και γενικά σε όλους τους χώρους όπου η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας, δουλεύει, κινείται, διασκεδάζει.

Φέτος την ημέρα αυτή, Σάββατο 9 Μαΐου 2015, διοργανώνουμε αντιφασιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου. Μέσα από αυτό, το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε, είναι πως πρέπει να στείλουμε τον φασισμό εκεί που ανήκει: στην ιστορική λήθη, σμιλεύοντας παράλληλα το αύριο των αναγκών μας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα του Play 5X5 στους Αγίους Αναργύρους και ξεκινούν στις 5:30 το απόγευμα.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει 12 ομάδες: 1. Antifa Red Army, 2. Atletico Antifasista, 3. Αυλός, 4. Baader Meinhof, 5. Kompotistas, 6. Mano Negra, 7. Μικρή Μόσχα, 8. Partalistas, 9. Παιδιά του Ζούκωφ, 10. Πανπρολεταριακός, 11. Παρτιζάνοι, 12. Footy Riot

Οι λαοί νίκησαν και θα νικήσουν ξανά!

Συλλογικότητες που συμμετέχουν και συνδιοργανώνουν : ΣΩ.Β.Α (Σωματείο Ανέργων Βάσης κι επισφαλώς εργαζομένων Άρτας), ΜΕ.Τ.Α  Άρτας (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)