to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 04.06.2012

πηγή: https://left.gr/94

Διεθνή

9 Ιουνίου 2012: Hμέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην ACTA

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 θα αποτελέσει την πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην ACTA


Στις 9 Ιουνίου έχει οριστεί το «ραντεβού» όσων αντιδρούν στην  αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη ACTA για την καταπολέμηση της «παραποίησης/απομίμησης».

Σε πάνω από 71 ευρωπαϊκές πόλεις έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, λίγο πριν τεθεί υπό ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συγκεκριμένη συνθήκη που θεωρείται ότι πλήττει, μεταξύ άλλων, θεμελιώδη ψηφιακά δικαιώματα με την προτεινόμενη «αστυνόμευση» του Διαδικτύου για να παταχθεί η «πειρατεία».

«Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 θα αποτελέσει την πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στην ACTA», τονίζουν στο σχετικό κάλεσμα οι διοργανωτές -οργανώσεις για την υπεράσπιση των ψηφιακών ελευθεριών, όπως το Οpen Rights Group, και η ένωση για την προάσπιση των ψηφιακών δικαιωμάτων στην Ευρώπη, EDRI (European Digital Rights, Stop ACTA).

Όπως υποστηρίζουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί απεγνωσμένα να αναβάλλει το ψήφισμα, επικαλούμενη την επικείμενη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κλήθηκε να κρίνει εάν η επίμαχη συνθήκη είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και συγκεκριμένα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολέμιοι της συνθήκης θεωρούν ότι δεν αρκεί η παραπομπή της ΑCTA στο Δικαστήριο που «διασφαλίζει την ομοιόμορφη ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ σε όλες τις χώρες μέλη της». Κι αυτό καθώς δηλώνουν ότι, το Δικαστήριο δεν θα κρίνει επί της ουσίας, δηλαδή τις συνέπειες της ACTA σε θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Θεωρούν δε, ότι οι αντιδράσεις έχουν δημιουργήσει τέτοιο κλίμα ώστε είναι  βέβαιο ότι εάν κληθεί τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφίσει, θα την απορρίψει.


Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)