to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 16.10.2012

Διεθνή

870 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται σε όλον τον κόσμο

Ο ΟΗΕ, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού, ανακοίνωσε ότι περίπου 870 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται σε όλον τον κόσμο.


Παράλληλα, η UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση εκατομμυρίων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια εποχή που ο υποσιτισμός και η φτώχεια είναι φαινόμενα αλληλένδετα με τα παιδιά να πέφτουν θύματα της πείνας και της εξαθλίωσης, τα στοιχεία που παρουσιάζει το ελληνικό τμήμα του διεθνούς οργανισμού για τα ελληνόπουλα είναι συγκλονιστικά.

Στην Ελλάδα, έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, έδειξε ότι περισσότερα από 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης το 37,1% και το 18,4% των φτωχών παιδιών, διαβιούν σε νοικοκυριά που δηλώνουν αντίστοιχα αδυναμία ικανοποιητικής θέρμανσης και ελλείψεις βασικών ανέσεων στο νοικοκυριό.

Την ίδια ώρα περίπου το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο - πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά - αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Τα παιδιά που επιβιώνουν από υποσιτισμό συχνά έχουν ασθενή υγεία σε όλη τη ζωή τους και μειωμένες νοητικές ικανότητες που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να πάνε σχολείο και να κερδίσουν όταν μεγαλώσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Έτσι παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο ασθενικής υγείας και φτώχειας από γενιά σε γενιά.

Σύμφωνα με την UNICEF η εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και πείνας αποτελούν κορυφαία παγκόσμια προτεραιότητα και ο Πρώτος Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας απαιτεί:

- Μείωση στο μισό, μεταξύ 1990 και 2015, του ποσοστού των ανθρώπων των οποίων το εισόδημα είναι μικρότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

- Πλήρη παραγωγική απασχόληση και αξιοπρεπή εργασία για όλους, συμπεριλαμβανόμενων των γυναικών και των νέων.

- Μείωση στο μισό, μεταξύ 1990 και 2015, του ποσοστού των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα.



Πηγή:  inews

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)