to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 02.11.2017

Πολιτική

81.715 δανειολήπτες αφορά η νέα ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ (βίντεο)

Ο Α. Νεφελούδης ενημέρωσε ότι τα προγράμματα στέγασης θα συνεχιστούν με τη μορφή «κοινωνικής κατοικίας»


Στη ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ, την επιστροφή των χρημάτων από ασφαλιστικές εισφορές στους συνταξιούχους καθώς τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία αναφέρθηκε σε συνέντευξή του το πρωί στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ειδικότερα, η ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ αφορά 81.715 δανειολήπτες και περιλαμβάνει διαγραφή τόκων υπερημερίας, ρύθμιση για χρέος μικρότερο των 6.000 ευρώ, ρύθμιση για το 60%, ρύθμιση ελάχιστης δόσεις, εκπτώσεις για ανέργους κ.α.

Η ρύθμιση αφορά όλα τα δάνεια επισκευαστικά, επέκτασης , στεγαστικά, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συμπεριλαμβάνονται, δάνεια που έχουν σχέση με τις τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, γιατί όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας, αυτά δεν ήταν από τα ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, «400 εκατ. ευρώ θα είναι το ύψος των δανείων που αναμένεται να ρυθμιστούν ενώ στόχος είναι να εισπράξει ο ΟΕΚ γύρω στα 600 εκατ.». Μετά την υπουργική απόφαση, θα βγει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους δανειολήπτες, ώστε στη συνέχεια να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις.

Ο κ. Νεφελούδης ενημέρωσε ότι τα προγράμματα στέγασης θα συνεχιστούν σε άλλη μορφή, με τη μορφή «κοινωνικής κατοικίας».

«Θέμα διαδικασίας» και όχι χρημάτων, η επιστροφή των χρημάτων από τις ασφαλιστικές εισφορές στους συνταξιούχους τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας ενώ δεν σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν μέχρι τέλους του χρόνου, αρχές του επόμενου.

Όπως διαβεβαίωσε «δεν υπάρχει πρόβλημα με το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ» και πρόσθεσε ότι ακριβώς επειδή υπάρχει το πλεόνασμα αυτό υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής και εξισορρόπησης των αδικιών.

Επιπλέον ο κ. Νεφελούδης πρόσθεσε ότι από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες για ποσά οφειλής από 20.000, 50.000. Η ρύθμιση είναι για 120 δόσεις και θα πρόκειται για μια «φιλική διαδικασία» δεν θα πετάγονται έξω με τη μη πληρωμή μιας δόσης.

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)