to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:49 | 07.12.2022

Κοινωνία

8.000 οι διαδηλωτές της 6ης Δεκέμβρη κατά την ΕΛΑΣ - Νέο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα νταηλίκια των ΜΑΤ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 9 από τις 21 προσαγωγές - Η ΕΛΑΣ προσθέτει φυσικά και το αφήγημα ότι «1.000 άτομα αποσπάστηκαν προς τα Εξάρχεια και έστησαν οδοφράγματα» για να δικαιολογήσει την εισβολή των ΜΑΤ στην περιοχή - Φωτογραφικα στιγμιότυπα από ξυλοδαρμό διαδηλωτή που βρέθηκε μόνος του αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ


(φωτ. Τ. Μπόλαρη/Eurokinissi)

Στην ανακοίνωση για την πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., εκτιμά πως οι συμμετέχοντες ήταν 8 χιλιάδες - μια τουλάχιστον μετριοπαθής εκτίμηση - ενώ δεν παραλείπει να δικαιολογήσει τα νταηλίκια των ΜΑΤ (με χημικά στην μποτιλιαρισμένη, ανοιχτή στην κυκλοφορία, Σόλωνος, και βάρβαρες επιθέσεις σε διαδηλωτές) στα Εξάρχεια με το αφήγημα ότι «1.000 άτομα αποσπάστηκαν από την πορεία όταν αυτή έφτασε στη Μπενάκη...».

Για ιστορικούς λόγους λοιπόν, στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι στις 18:00 [της Τρίτης 6/12] πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση 8.000 περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, που στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην Πλατεία Συντάγματος μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Η πορεία κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας γύρω στις 20.30.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. περίπου στις 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας πέρασε τη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, 1000 άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έθεσαν φωτιά.

Στην συνέχεια, όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. τα παραπάνω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα [σ.σ.: αργότερα έγινε γνωστό ότι οι προσαγωγές ήταν 21], ενώ την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

9 οι συλλήψεις - Τα ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνο μέσα σε πολυκατοικία

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 9 από τις 21 προσαγωγές που έκαναν οι αστυνομικοί το βράδυ της Τρίτης 6/12 κατά την «εισβολή» τους στα Εξάρχεια - Ανδρες των ΜΑΤ φαίνονται σε βίντεο από θυροτηλέφωνο να πετάνε δακργυγόνο μέσα σε πολυκατοικία:

Βίαιη σύλληψη διαδηλωτή

Ενδεικτική των «νταηλικιών» των ΜΑΤ και των αναίτιων ξυλοδαρμών και η σειρά φωτογραφιών που δείχνει 8 και πλέον άνδρες των ΜΑΤ να ξυλοκοπούν διαδηλωτή που βρέθηκε μόνος του στον δρόμο τους:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)