to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 10.10.2012

Κοινωνία

8.000 διδακτικές ώρες έχουν χαθεί λόγω έλλειψης προσωπικού

Εκπρόσωποι τοπικών ενώσεων εκπαιδευτικών καταγγέλλουν πως περίπου 8.000 διδακτικές ώρες έχουν χαθεί στα γυμνάσια και στα γενικά και τεχνικά λύκεια, εξαιτίας των ελλείψεων καθηγητών κι αυτό μόνο στην Δυτική Θεσσαλονίκη.


 
Σήμερα έξω από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας
 
«Σήμερα τα δημόσια σχολεία χτυπιούνται από την υποχρηματοδότηση, που απειλεί να δυναμιτίσει την απλή λειτουργία τους, γιατί λείπουν τα χρήματα για θέρμανση, αναλώσιμα, συντήρηση, μεταφορά μαθητών. Στα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν φτάσει μόνο τα 20 εκατ. από τα 120 εκατ. που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2012 (!) κι αναμένονται άλλα 20. Οι σχολικές επιτροπές είναι καταχρεωμένες και, αντί να πάρουν την τέταρτη δόση, αναμένουν ακόμη τη δεύτερη», σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και διδασκαλικών συλλόγων.
 
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η απειλή των νέων συγχωνεύσεων παραμένει. Οπως υποστηρίζουν, στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση προωθούνται μειώσεις ειδικοτήτων και καταργήσεις κλάδων. «Μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη στα γυμνάσια, στα γενικά και τεχνικά λύκεια υπολογίζεται ότι ώς σήμερα έχουν χαθεί από τις ελλείψεις καθηγητών περίπου 8.000 διδακτικές ώρες. Τα κενά των καθηγητών καλύπτονται με το σταγονόμετρο, γιατί το υπουργείο ούτε διορίζει μόνιμο προσωπικό ούτε προσλαμβάνει αναπληρωτές», υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους, τονίζοντας πως οι μαθητές κάνουν μάθημα σε υποβαθμισμένες συνθήκες, καθώς στα τμήματα στοιβάζονται 25 με 30 μαθητές.
 
Στο μεταξύ, αυξήθηκαν και χτες οι μαθητικές καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας τις 35, σύμφωνα με στοιχεία των διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Πηγή:  alfavita

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)