to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 01.11.2022

Κοινωνία

8 πρόσφυγες σε απομακρυσμένη περιοχή της Χίου - Οι αρχές ξέρουν αλλά αδρανούν

Ενώ η αστυνομία και η Υπατη Αρμοστεία έχουν ενημερωθεί, δεν φαίνεται να έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των 8 προσφύγων που βρίσκονται σε απομονωμένη περιοχή στα βόρεια του νησιού, κοντά στον οικισμό Αμάδες


Οι οκτώ άνθρωποι με καταγωγή από τη Σομαλία και την Υεμένη βρίσκονται στο νησί, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και πέντε ημέρες. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η ομάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα από τα βορειότερα σημεία του νησιού και, όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις τους, κινούνταν μεταξύ των οικισμών Καρδαμύλων και Αμάδων, ωστόσο πλέον φέρονται να έχουν εξαντληθεί, αφού στερούνται ακόμα και το νερό, ενώ μεταξύ τους είναι και ένας νεαρός που φέρεται να έχει άμεση ανάγκη νοσηλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ίδιοι επικοινώνησαν με το 112, τον διεθνή αριθμό άμεσης ανάγκης, μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η Ύπατη Αρμοστεία, δηλώνοντας την πρόθεση τους να υποβάλουν αίτημα ασύλου, καθώς και με μη κυβερνητική οργάνωση.

Η οργάνωση έχει ειδοποιήσει και τον Συνήγορο του Πολίτη , ο οποίος μόλις χθες με την σειρά του απέστειλε σχετικό αίτημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αναφέροντας και τα ονόματά τους Παρόλα αυτά ακόμα παραμένουν στο δρόμο, κινδυνεύοντας πλέον σοβαρά. 

Να σημειωθεί ότι αυτά τα περιστατικά είναι πλέον συχνά στο νησί, ενώ προ μηνών μια γυναίκα από τη Σομαλία βρέθηκε νεκρή σε χωράφι επίσης σε περιοχή κοντά στα Καρδάμυλα. Εκτιμάται πως οι πρόσφυγες, για να αποφύγουν την επαναπροώθησή τους, επιχειρούν να πάνε βαθιά στο εσωτερικό του νησιού, καθώς φοβούνται πως αν μείνουν στην ακτή θα επαναπροωθηθούν προς τις τουκρικές ακτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)