to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 23.06.2022

Πολιτισμός

Το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στα Κουφονήσια, από τις 15 Ιουλίου

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επανέρχεται από τις 15 Ιουλίου, για έβδομη συνεχή χρονιά, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδρυτή του, μαέστρου και πιανίστα Κορνήλιου Μιχαηλίδη.


«Στους δύσκολους και αχαρτογράφητους καιρούς που διανύει η κοινωνία μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις, το Φεστιβάλ αποσκοπεί, μέσω της θεματικής του, στην ανάδειξη της αισιοδοξίας ως κυρίαρχο συναίσθημα που πλαισιώνει κάθε αντιξοότητα, αποτελώντας αποκούμπι και παράλληλα πόλο ανθρωπισμού, έμπνευσης κι ελπίδας», επισημαίνει σχετικό σημείωμα του Φεστιβάλ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Φεστιβάλ φιλοξενεί εφέτος πέντε μοναδικές συναυλίες, με δεκατρείς σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Nicolas Baldeyrou (κλαρινέτo), Laurent Wagschal (πιάνο), Maximilian Hornung (βιολοντσέλο), Sara Christian (βιολί), Hisako Kawamura (πιάνο), Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Marlis Petersen (σοπράνο) και Stephan Matthias Lademann (πιάνο).

Επίσης, στις εκδηλώσεις συμμετέχει ένας από τους κορυφαίους βιολονίστες, παγκοσμίως, ο Ουκρανός Valeriy Sokolov, ο οποίος συμπράττει με ακόμη τρεις μουσικούς, τον Ουκρανό Aleksey Shadrin (βιολοντσέλο), την Ολλανδή Hawijch Elders (βιολί), τον διακεκριμένο Έλληνα μουσικό Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Κορνήλιο Μιχαηλίδη στο πιάνο, σε μία μοναδική συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ του ταμείου αρωγής «Ukrainian Emergency Art Fund» που στηρίζει Ουκρανούς καλλιτέχνες, οι οποίοι δοκιμάζονται στη σκιά του πολέμου.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, και έως τις 8 Αυγούστου, θα εκτίθενται στην οικία Μιχαηλίδου έργα της διακεκριμένης ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου, ευρύτερα γνωστής για το ιδιαίτερο στυλ «Naif», το οποίο χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της και χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και γνήσια, φυσική έκφραση.

Πιστό στον μουσικοπαιδαγωγικό χαρακτήρα του, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Κουφονησίου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει την υλοποίηση ενός νέου πιλοτικού προγράμματος διδασκαλίας μουσικού οργάνου σε απομακρυσμένες περιοχές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)