to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:25 | 18.06.2015

Κοινωνία

70 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Ψυχική Υγεία

Τα ποσά με τα οποία επιχορηγήθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ το ΕΚΑΒ και ο τομέας της Ψυχικής Υγείας, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας, το οποίο δημοσιοποίησε και τον σχεδιασμό αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.


Συνολικά με 70 εκατομμύρια ευρώ επιχορηγήθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους και τα χρήματα έχουν ήδη καταβληθεί στους λογαριασμούς IBAN των νοσοκομείων.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με το ποσό των 3.250.000 ευρώ με στόχο την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του δαπανών για το οικονομικό έτος 2015.

Στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 5.134.955 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών του πρώτου τριμήνου του 2015 των εργαζομένων του ΕΣΥ (πλην ιατρών), διατέθηκε στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ το ποσό των 18.125.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), το υπουργείο επιδιώκει να διασφαλίσει ότι θα καταβληθούν στις 27 Ιουνίου τα οφειλόμενα ποσά στο μέγιστο δυνατό αριθμό των νοσοκομείων της χώρας.

Ταυτόχρονα επιδιώκεται η ολοκλήρωση της καταβολής των εφημεριών των γιατρών των Κέντρων Υγείας σε όσες ΥΠΕ αυτό δεν κατέστη δυνατό στις 27 Μαΐου και παρά το γεγονός ότι τα ποσά είχαν διατεθεί εγκαίρως.

Το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί πάντως συστηματικά τη διαδικασία αναμόρφωσης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και την έκδοση των απαραίτητων χρηματικών ενταλμάτων.

 

Πηγή: Το Βήμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)