to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 13.11.2020

Διεθνή

70 άνθρωποι κινδυνεύουν να πνιγούν ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Εβδομήντα άνθρωποι που επιβαίνουν σε πλεούμενο σε μικρή απόσταση από το ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα κινδυνεύουν να πνιγούν, σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης των θαλάσσιων ροών και σήμανσης συναγερμού Alarm Phone


Στο πλεούμενο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει δημιουργηθεί μεγάλη οπή, από την οποία εδώ και αρκετή ώρα μπαίνει νερό. Στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πολλές γυναίκες και παιδιά.

Αναμένεται άμεση κινητοποίηση της ιταλικής ακτοφυλακής για την διάσωση των ναυαγών.

Οι τραγωδίες στη Μεσόγειο με τα ναυάγια φουσκωτών λέμβων με μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη, δεν έχουν τέλος. Συνολικά 94 μετανάστες πνίγηκαν σε δύο ναυάγια τις τελευταίες δύο μέρες ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Πιο συγκεκριμένα, είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης όταν ναυάγησε πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες, λίγες ώρες αφού άλλοι 74 άνθρωποι πνίγηκαν, ανακοίνωσε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF).

Οι ομάδες των MSF στην πόλη Σορμάν (στη βορειοανατολική Λιβύη) «βοήθησαν σήμερα τρεις γυναίκες, τις μοναδικές επιζήσασες από ένα ναυάγιο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι», επεσήμανε η ΜΚΟ στον λογαριασμό της στο Twitter.

Λίγο νωρίτερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 74 άνθρωποι πνίγηκαν στα ανοικτά της Χούμα, μιας παράκτιας πόλης στη Λιβύη, περίπου 180 χιλιόμετρα ανατολικά της Σορμάν. Τους 46 επιζώντες μετέφεραν στη στεριά ψαράδες και το λιβυκό λιμενικό.

Με πληροφορίες CNN

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)