to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 04.05.2012

Πολιτισμός

6o Outview Film Festival, Σύκο και έλα!

Το έκτο φεστιβάλ gay and lesbian κινηματογράφου είναι γεγονός!Στο Ινστιτούτο Θερβάντες


Για να καταλάβει κανείς τη μεγάλη συνεισφορά της gay and lesbian κινηματογραφίας στη 7η Τέχνη δεν χρειάζεται να ψάξει σε βάθος: από τα αριστουργηματικά πειραγμένα μελοδράματα του Πέδρο Αλμοδόβαρ μέχρι την αφρόκρεμα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, η ομοφυλοφιλική ταυτότητα έχει υπάρξει η ιδανική σεναριακή πρώτη ύλη για σπουδαίες κινηματογραφικές στιγμές.



Το Outview Film Festival αποτελεί εδώ και έξι χρόνια το φεστιβαλικό πρεσβευτή της δραστήριας gay and lesbian σκηνής στη χώρα μας, από τη μία παρουσιάζοντας την πλούσια LGBT κληρονομιά στην οθόνη και από την άλλη φέρνοντας τα best of της πρόσφατης παραγωγής από ολόκληρο τον πλανήτη. Έχοντας βρει μάλιστα από πέρυσι νέα στέγη στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα), το πολύχρωμο κινηματογραφικό event αποφάσισε να επεκτείνει τη διάρκειά του από μία εβδομάδα σε δέκα μέρες, παρουσιάζοντας ένα γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα.



Το 6ο Outview δείχνει τη διάθεσή του να ανέβει επίπεδο ήδη από τη φετινή ταινία έναρξης, το αγγλικό «Weekend», το οποίο έχει κερδίσει πάνω από 20 διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, η ρετροσπεκτίβα στο έργο του Τομ Φιτζέραλντ, ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς της LGBT κινηματογραφίας, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία το κορυφαίο γεγονός της διοργάνωσης. Εκτός από τις παλιότερες βραβευμένες ταινίες του –δώστε προσοχή στο πολύ καλό «Beefcake»– θα παρουσιαστεί και η καινούργια ταινία του «Cloudburst». 






Τα αφιερώματα στο queer Ισραήλ και στο gay Bollywood θα παρουσιάσουν την underground σκηνή δυο εθνικών κινηματογραφικών σχολών. Προσθέστε το λογικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές συμμετοχές («Η Γυμνή Αλήθεια», «Το Καλό Παιδί», «The Life and Death of Celso Junior»), τις βραβευμένες ισπανόφωνες λεσβιακές ταινίες και το αφιέρωμα στην queer λογοτεχνία, και φυσικά το φετινό ανταγωνιστικότατο διαγωνιστικό τμήμα, από το οποίο θα αναδειχθούν τα καλύτερα φιλμ του φεστιβάλ.

Το «α» θα δώσει το «παρών» ως χορηγός επικοινωνίας του 6ου Outview προσφέροντας 130 προσκλήσεις. Πληροφορίες για τα δωρεάν εισιτήρια θα βρείτε στο περιοδικό αθηνόραμα.


Τρεις feelgood στιγμές του φεστιβάλ
Lengua Materna
Μια μητέρα μαθαίνει κάπως αργά ότι η 40χρονη κόρη της είναι λεσβία. Η κωμωδία από την Αργεντινή λέει τα πιο σοβαρά πράγματα με τον πιο αστείο τρόπο…
Mommy Is Coming
Η νέα ταινία της Σέριλ Ντούνι σοκάρει και προκαλεί αυθόρμητα το γέλιο. Η γερμανική παραγωγή βρέθηκε στην πρόσφατη Μπερλινάλε.
20 Centimetros
Η ταινία λήξης του φεστιβάλ είναι ένα εναλλακτικό μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια μια ναρκοληπτική trans που προσπαθεί να ξεφορτωθεί… 20 εκατοστά που εξέχουν από το σώμα της.


Η ιστοσελίδα της διοργάνωσης  http://www.outview.gr/

πηγή αθηνόραμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)