to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 06.05.2021

Πολιτική

6η Μάη: Οι εργαζόμενοι στους δρόμους για την υπεράσπιση του 8ώρου

Ενημέρωση από τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις - Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου» - «Θα δώσουμε ως το τέλος τη μάχη για ζωή και αξιοπρέπεια» το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - Προηγήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα


Χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κοινή απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που απηύθυναν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών. Μαζική η συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα που ολοκληρώθηκε περί τη 1 το μεσημέρι.  «Κορυφαία η μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από το μαζικό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Συγκέντρωση νωρίτερα του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Μαζικές πορείες και σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τα αιτήματα των σημερινών κινητοποιήσεων

Οι εξελίξεις στους δρόμους, με αντίστροφη χρονολογική σειρά (τα νεότερα επάνω):

2.30 μ.μ. Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Αθήνα

(Δείτε τη συγκέντρωση στην Αθήνα με το φακό του Left.gr και του Άγγελου Καλοδούκα)

Δυναμική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί ακόμα και το οκτάωρο, έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις. Η μαζικότατη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια.

Μικροένταση σημειώθηκε μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου, όταν ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, στην Πανεπιστημίου, ενώ πέταξαν και μπογιές στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

1.00 μ.μ. Δυναμική συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

...και δυναμική και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

12.50 Σε εξέλιξη η πορεία

Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου». Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνονται στο Σύνταγμα.

12.30 Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο Αλ. Τσίπρας

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία, για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ κυβέρνηση ενάντια στον κόσμο της εργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στην Αθήνα

Το σχετικό βίντεο, από την Αυγή, με όσα δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας:

11.30 π.μ., Πλ. Κλαυθμώνος - Προπύλαια

συριζα 8ωρο

Μαζικό το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ - Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Πάνος Σκουρλέτης, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, την πρώτη μάχη, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

συριζα 8ωρο

Το πανό του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

συριζα 8ωρο

...και της νεολαίας

«Διαδηλώνουμε ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις»: O Σωτήρης Αλεξίου γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο avgi.gr

11 π.μ., Σύνταγμα:

10.00 π.μ.: Οι μουσικοί δίνουν τον τόνο

Κι εδώ, φτάνουν στο Σύνταγμα με το «Ένα το χελιδόνι»:

Πλάνα από το Σύνταγμα, καθώς ξεκινά η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ:


(βίντεο από το εν εξελίξει ρεπορτάζ της Άντυ Κουκλάδα για την Αυγή)

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα Πέμπτη το Μετρό, γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, καθώς και τα  τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)