to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:19 | 23.07.2012

left.gr

Διεθνή

69 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε Βαγδάτη και Κιρκούκ

Στην Ελλάδα, η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο σημείο του να έχουμε κατά μέσο καθημερινά μία αυτοκτονία, εξαιτίας των σοβαρότατων οικονομικών δυσκολιών που υπάρχουν. Τα πράγματα όμως είναι ακόμα χειρότερα στο Ιράκ, καθώς εδώ και αρκετό καιρό θεωρείται καθημερινό φαινόμενο το να χάνουν δεκάδες άνθρωποι τη ζωή τους. Αυτή τη φορά, 69 άτομα σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις στις πόλεις Βαγδάτη και Κιρκούκ...


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα, ήταν αυτά που έγραψαν μία ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι παράπλευρες απώλειες ήταν αυτές που κατέλαβαν  το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Στόχος των έξι συνολικά επιθέσεων πάντως, ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με τις αρχές να θεωρούν πως οι ενέργειες ήταν συντονισμένες. Αυτές που είχαν και τα περισσότερα θύματα, σημειώθηκαν σε στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ντουλουίγια, η οποία και βρίσκεται 100 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης και στην Τάτζι, η οποία είναι επίσης στα βόρεια της πρωτεύουσας. 

Ανάμεσα στους νεκρούς, υπήρχαν επτά στρατιώτες των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, ενώ επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στις πόλεις Σααντίγια, Χαν Μπενί Σάαντ, Κιρκούκ Τουζ Χουρμάτου και Ντιμπίς. Γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Μπάλαντ, που βρίσκεται κοντά στην Ντουλουίγια και απέχει 70 χλμ. από τη Βαγδάτη, ανέφερε ότι παρέλαβε τις σορούς επτά στρατιωτών, περιέθαλψε δύο τραυματίες, με τον Υπολοχαγό του στρατού πάντως να κάνει λόγο για τέσσερις. 

Όπως και αν έχει, η χώρα για ακόμα μία φορά υψώνει τη σημαία του πένθους και το μέλλον της προβλέπεται ανάλογα ζοφερό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)