to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 20.09.2014

Κοινωνία

Εν μέσω επίθεσης των ΜΑΤ αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες της πορείας στο Κερατσίνι - 2/10 η δίκη

Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο 61 από τους 64 συλληφθέντες στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Οι 3 είχαν πάρει ήδη προθεσμία για τη Δευτέρα. Οι συλληφθέντες, αφού οδηγήθηκαν στο αυτόφωτο, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.


Σάββατο 20/9

Νεότερη ενημέρωση 2.16 μ.μ.:

Οι συλληφθέντες, αφού οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.

Κατά την έξοδο των συλληφθέντων δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ επτέθηκαν στους αλληλέγγυους που έκαναν συγκέντρωση. φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους με κρότου-λάμψης.

Οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν λίγο αργότερα.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε απαγορεύσει την είσοδο των γονέων των συλληφθέντων στο κτήριο και τους απομάκρυναν βίαια. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά κατάφεραν να εισέλθουν.

9.00 π.μ.: Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι απολογίες των 61 συλληφθέντων που κατηγορούνται για πλημμελήματα. Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή πήραν οι τρεις από τους 64 συνολικά συλληφθέντες στην αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. 

Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και οι υπόλοιποι 61 θα οδηγηθούν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αυτόφωρο.

Δείτε ακόμα: Καταγγελία για αστυνομικό βασανισμό ενός από τους συλληφθέντες της πορείας στο Κερατσίνι   

Η ενημέρωση ως το απόγευμα της Παρασκευής 19/9:

Ενημέρωση: Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν 64 άτομα που συνελήφθησαν στην αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Ορισμένες από τις κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι: διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας και παράνομη κατοχή εκρηκτικών. Ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται για την επίθεση με βόμβα μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της οδού Σαλαμίνος, στο ΚΕΠ της περιοχής, στο κτήριο του οποίου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Στα δικαστήρια Πειραιά βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τουλάχιστον πέντε κλούβες των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους αλληλέγγυους στους συλληφθέντες (φωτογραφία από @dromografos).

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Νωρίτερα:

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 64 από τις 73 προσαγωγές της χτεσινής αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι. Ως συνήθως, οι συλλήψεις έγιναν στο σωρό, όταν άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και διμοιρίες ΜΑΤ εγκλώβισαν ομάδες διαδηλωτών, αποκόβοντας τες από τον κύριο όγκο της πορείας. Ο μεγάλος αριθμός συλλήψεων έρχεται να κλείσει μια βραδιά άγριας αστυνομικής καταστολής.

Από τους συλληφθέντες, δύο είναι ανήλικοι. Ένας συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι υπόλοιποι παραπέμπονται για πλημμελήματα. Οι κατηγορίες είναι διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορές, εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, προσβολή εθνικού συμβόλου. Αργότερα μέσα στην ημέρα θα οδηγηθούν στην  Εισαγγελία Πειραιά, Σκουζέ 3-5 και Φίλωνος.

Στις 3:30 τα ξημερώματα οι συνήγοροι υπεράσπισης αποχώρησαν από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη τακτική της αστυνομίας να εμποδίζει την επικοινωνία με τους εντολείς τους. Η αστυνομία δεν επέτρεπε για ώρες στους δικηγόρους να προχωρήσουν πέρα από την είσοδο της ΓΑΔΑ. Κατά τις 3:00 (ενώ οι συνήγοροι βρίσκονταν στη ΓΑΔΑ από τις 10:00) τους επιτράπηκε να περάσουν ένας ένας, κάτι που θεωρήθηκε εμπαιγμός, αφού με αυτόν τον τρόπο θα πέρναγαν ακόμα περισσότερες ώρες μέχρι να μιλήσουν με όλους τους κατηγορούμενους.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: «Γνωστό παιχνίδι κυνηγιού» από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στο Κερατσίνι // Προκλήσεις των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών: "Να δω πιο κάτω τι θα κάνεις που θα σε γα@!σω" //  Καταγγελία για αστυνομικό βασανισμό ενός από τους συλληφθέντες της πορείας στο Κερατσίνι 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)