to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 17.05.2019

Κοινωνία

600 με 1.450 ευρώ η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων και για τις 2 εκλογικές Κυριακές

Η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι μετέδωσε εκ παραδρομής λανθασμένα το ποσό που αφορά στην αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές - Τι αναφέρει καιι η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για το θέμα


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης, «στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της 16ης Μαΐου 2019, η ΕΡΤ μετέδωσε εκ παραδρομής λανθασμένα το ποσό που αφορά στην αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μόλις το λάθος έγινε αντιληπτό, ακολούθησε διόρθωσή του, στο αμέσως επόμενο δελτίο Ειδήσεων τα μεσάνυχτα, διόρθωση η οποία επαναλαμβάνεται σε όλα τα δελτία Ειδήσεων και σήμερα Παρασκευή 17/05/2019. Η ΕΡΤ εκφράζει τη λύπη της για τη σύγχυση που προκλήθηκε».

Τι αναφέρει για τα ακριβή ποσά η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κατά το χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, παρουσιάστηκε ότι η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις προσεχείς Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές ανέρχεται στο ποσό των 3.200 ευρώ, κάτι που σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή επισημαίνει ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται, και για τις δύο Κυριακές, στο συνολικό ποσό των 600-1.450 ευρώ περίπου, ανάλογα με τον τόπο διορισμού (εντός ή εκτός νομού ή σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες), το εκλογικό τμήμα (εάν έχει δύο, τρεις ή τέσσερις κάλπες) και εάν διορίσθηκαν ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, όπως προκύπτει από την αριθ. 35305/8.5.2019 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η συντονιστική αναφέρει ότι αναμένει «από την κρατική τηλεόραση την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

Πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)