to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:27 | 13.01.2021

Ρένα Δούρου

πηγή: tvxs

Πολιτική

59 λέξεις...

Τα γεγονότα της φονικής εισβολής του ακροδεξιού όχλου στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, την έκπληξη, τον προβληματισμό αλλά και την ειρωνεία και τα σκωπτικά σχόλια, εχθρών και φίλων των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα σμικρύνθηκαν για να τροφοδοτήσουν τη πολλοστή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα.


Τα γεγονότα της φονικής εισβολής του ακροδεξιού όχλου στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, την έκπληξη, τον προβληματισμό αλλά και την ειρωνεία και τα σκωπτικά σχόλια, εχθρών και φίλων των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα σμικρύνθηκαν για να τροφοδοτήσουν τη πολλοστή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα.

Σε μηδενικό χρόνο, κι ενώ ακόμη τα γεγονότα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ήσαν ακόμη σε εξέλιξη, πλημμύριζαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καυστικά σχόλια και ανιστόρητες συγκρίσεις Τραμπ και Τσίπρα (!) και της εισβολής στο Καπιτώλιο με τις... πλατείες των αγανακτισμένων!


Δεν νομίζω ότι είναι θέμα άγνοιας των γεγονότων η πραγματικής αδυναμίας κατανόησης της ιδιαιτερότητας των γεγονότων. Πρόκειται για τη διαπίστωση ότι το περιβόητο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αυτό που ασκεί καταιγιστική όσο και αβάσιμη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, σα να έχει ακόμη την κυβερνητική ευθύνη, is alive and kicking. Σα να μην έχουν περάσει 17 μήνες καταστροφικής για τον τόπο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που πλέον σημαδεύεται από την παταγώδη διαχείριση της πανδημίας, με τεράστιο κόστος σε όλα επίπεδα, από την υγεία ως την παιδεία και τον πολιτισμό, με συρρίκνωση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων.

Είναι δε τέτοιος ο τρόπος της διασποράς των “αναλύσεων” από αντι-ΣΥΡΙΖΑ κεφαλές αλλά και “σοβαρούς αναλυτές”, που ακόμη και ο πιο αδαής περί της λειτουργίας των μηχανισμών της προπαγάνδας, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο ή αυθόρμητο. Δεν είναι απλοί εξυπνακισμοί του διαδικτύου.

Αλλά στοχευμένη προπαγάνδα κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όχι σε επίπεδο προγράμματος, αντιπροτάσεων στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, αλλά υπονόμευσης αυτής καθαυτής της πολιτικής υπόστασης, της νομιμοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΠ. Κάτι σαν εκείνο του μακαρίτη Μένιου Κουτσόγιωργα “δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε”! Το απεύθυνε τότε στη ΝΔ. Σήμερα το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πλέον έχει μεταλλαχθεί σε επιχείρηση νομής της εξουσίας με αυταρχικά χαρακτηριστικά, το έχει κάνει εργαλείο εξουδετέρωσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με κάθε τρόπο, ακόμη και διαστρεβλώνοντας γεγονότα που δεν χρειάζεται να κατέχεις διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες για να καταλάβεις ότι είναι άσχετα μεταξύ τους.

Τι κι αν αυτός ο όχλος, αυτές οι συμπεριφορές παραπέμπουν περισσότερο στους... “μακεδονομάχους” των συλλαλητηρίων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και στην απόπειρα εισβολής στην Βουλή, ακροδεξιών, πριν ακριβώς δύο χρόνια, στις 20 Ιανουαρίου του 2019; Όταν κορυφωνόταν το κίνημα που είχε θρέψει κυνικά και εμπρηστικά, ακόμη και με επιθέσεις στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα για το πως πλέον εννοεί την άσκηση πολιτικής. Υποστηρίζοντας με θράσος μέσα στη Βουλή τερατώδη ψέματα, όπως ότι δήθεν υπήρξε ανταλλαγή της μη μείωσης των συντάξεων με την αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας!

Μπορεί η ΝΔ ως κυβέρνηση να μην τήρησε την υπόσχεσή της για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, που δήθεν ισοπέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τηρεί πλήρως την κυνική, εμπρηστική, ανελέητη άσκηση εξουσίας που είχε προαναγγείλει, αντιμετωπίζοντας τους πολιτικούς της αντιπάλους ως εχθρούς προς εξολόθρευση...

ΥΓ: Όλα αυτά όπως και ο πρόσφατος ακροδεξιάς κοπής ανασχηματισμός δείχνουν πόσα έτη φωτός απέχει πλέον το κομμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το κόμμα του πατέρα του, όταν έδινε λόγο και θέση (υφυπουργός Εξωτερικών), σε μια προσωπικότητα όπως η Βιργινία Τσουδερού, την οποία η σημερινή ΝΔ αποχαιρέτησε, το 2018, με... 59 λέξεις...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)