to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 24.03.2020

Διεθνή

514 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε 24 ώρες στην Ισπανία

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 514 νέοι θάνατοι από την επιδημία του κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 2.696 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.


Εξάλλου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν σήμερα τα 39.673 από 33.089 που ήταν χθες, αύξηση κατά 6.584 κρούσματα, ανέφερε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Φερνάντο Σιμόν επικεφαλής του κέντρου συντονισμού υγειονομικών έκτακτων καταστάσεων, σχεδόν το 14% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της covid-19 στην Ισπανία αφορά εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αύξηση δύο μονάδων σε σχέση με χθες.

Περίπου 5.400 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, εξήγησε ο ίδιος.

Ο απολογισμός αυτός δίνεται στη δημοσιότητα την ώρα που η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ σκοπεύει να ζητήσει σήμερα από το κοινοβούλιο την παράταση ως τις 11 Απριλίου των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή στις 14 Μαρτίου.

Βάσει αυτών οι Ισπανοί μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μεμονωμένα και διατηρώντας μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να πάνε στην εργασία τους ή να κάνουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.

Οι αρχές αποφεύγουν μέχρι στιγμής να λάβουν πιο δραστικά μέτρα και ελπίζουν να φτάσουν στο απόγειο της επιδημίας τις επόμενες ημέρες.

Η περιοχή της Μαδρίτης έχει πληγεί περισσότερο με 1.535 νεκρούς και 12.352 κρούσματα.

Εξαιτίας του κορεσμού στα γραφεία τελετών η Μαδρίτη αποφάσισε να μετατρέψει σε νεκροτομείο ένα μεγάλο παγοδρόμιο που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

Εξάλλου μεγάλα εκθεσιακά κέντρα στη Μαδρίτη μετατράπηκαν σε νοσοκομεία εκστρατείας με 1.500 κλίνες που στόχος είναι να φτάσουν τις 5.500.

Σε όλη την Ισπανία ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται σε 2.636, ενώ 3.794 έχουν θεραπευθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)