to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 15.07.2014

Διεθνή

Μόσχα: 21 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από εκτροχιασμό συρμού του μετρό (ενημέρωση)

21 νεκροί και πάνω από 160 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τον εκτροχιασμό συρμού στο μετρό της πόλης


Ενημέρωση, 17:25 Σε τουλάχιστον 21 ανήλθαν οι νεκροί και σε 161 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό της Μόσχας, σε ένα από τα πιο σοβαρά δυστυχήματα που σημειώνονται ποτέ στον υπόγειο σιδηρόδρομο της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν (επιτόπου) και ένα θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο», δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Όλεγκ Σαλαγκάι σε δηλώσεις που έκανε στην ρωσική τηλεόραση, ενώ ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται συνέχεια.

«Επτά σοροί παραδόθηκαν στις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την έρευνα και βρίσκονται στην αίθουσα του σταθμού. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Έξι άνθρωποι παραμένουν μέσα στο πρώτο βαγόνι. Στο δεύτερο βαγόνι, εξακολουθούν να βρίσκονται έξι πτώματα», δήλωσε παράλληλα στο πρακτορείο RIA ο Αλεξάντερ Γκαβρίλοφ, αναπληρωτής διευθυντής της πτέρυγας του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων για την Μόσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλαγκάι, οι τραυματίες ανέρχονται αυτήν την στιγμή σε 161, εκ των οποίων οι 129 χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Από όσους νοσηλεύονται, οι 42 κρίνεται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Ενημέρωση, 14:25: Τουλάχιστον 19 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 160 έχουν τραυματιστεί σε εκτροχιασμό συρμού στο μετρό της Μόσχας. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, αριθμός βαγονιών συρμού που εκτελούσε δρομολόγια της μπλε γραμμής εκτροχιάστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σε ώρα αιχμής. Τα αίτια είναι ακόμη άγνωστα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για ηλεκτρική βλάβη.

RT Photo

Το δυστύχημα συνέβη μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Μπουλβαρ και Παρκ Πόμπεντι, και πιο κοντά στον δεύτερο -που είναι και ο βαθύτερος στη ρωσική πρωτεύουσα, πράγμα που δυσκολεύει τη διάσωση. Τα βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί αλλά δεν έχουν ανατραπεί.  Από το συρμό απομακρύνθηκαν περίπου 200 επιβάτες. Ορισμένοι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και ένας παραμένει παγιδευμένος, αλλά ζωντανός. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας, περίπου οι μισοί από τους 106 έχουν σοβαρούς τραυματισμούς.  Έξω από τον σταθμό Παρκ Πόμπεντι είχε συγκεντρωθεί αριθμός ασθενοφόρων για να παραλάβουν τους τραυματίες από φορεία που κατέβηκαν στις γραμμές του μετρό. Ορισμένοι από τους τραυματίες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα.

Members of the emergency services carry an injured passenger outside a metro station following an accident on the subway in Moscow July 15, 2014. (Reuters / Sergei Karpukhin)

Νωρίτερα:Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορεία ITAR TASS, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, το τελευταίο βαγόνι του μετρό εκτροχιάστηκε περίπου 200 μέτρα μακριά από το σταθμό Σλαβιάνσκι Μπουλβάρ.
 
«Οι διασώστες και οι πυροσβέστες απεγκλωβίζουν κόσμο από το τρένο που κόλλησε σε τούνελ ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Παμπέντι και Σλαβιανσκι Μπουλβαρ», ανέφερε η πηγή. 


Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το δυστύχημα προκλήθηκε από απότομο φρενάρισμα του συρμού.
 
Άλλα δεκατρία ατυχήματα συνέβησαν φέτος στο μετρό της Μόσχας, χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. 

Πληροφορίες: rt.com. ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)