to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

4ο Γυμνάσιο Δάφνης: Ποινικές διώξεις και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σε μαθητές που... επιχείρησαν κατάληψη

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου




Σε μια άνευ προηγουμένου ανακοίνωση προέβη ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Δάφνης, Κωνσταντίνος Σάλτας, κατά την οποία απειλεί με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και ποινικές διώξεις μαθητές που επιχείρησαν κατάληψη, όπως επίσης και τους κηδεμόνες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύεται στο επίσημο site του σχολείου, ο διευθυντής εξαγγέλλει "Ποινική δίωξη των μαθητών και των γονέων τους για πλημμελή επιμέλεια ανηλίκου και σύλληψη απο την αστυνομία για κλοπή κλειδιών και άλλων αντικειμένων που αποτελούν περιουσία του σχολείου δηλαδή του Ελληνικού Λαού (όλων ημών) που με θυσίες στέλνουμε τα παιδιά μας στο δημόσιο σχολείο γιατί δεν περισσεύουν χρήματα για να τα στείλουμε στα "ΚΑΛΆ" Ιδιωτικά Σχολεία, που όλως περιέργως σ΄ αυτά δεν γίνονται καταλήψεις".


Οι μαθητές, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, αλλά όπως σημειώνει ο... εκπαιδευτικός "γνωρίζει τα ονόματά τους", απέσπασαν τα κλειδιά από την καθαρίστρια, ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στο κτίριο.
Παραδέχεται δε ότι ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία. "Φοβούμενος για περισσότερες φθορές λόγω της κλοπής των κλειδιών εκλήθη η αστυνομία προκειμένου να καταγραφεί το συμβάν και όχι για να δοθούν ονόματα μαθητών."

Ο -σε ρόλο χωροφύλακα- εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Σάλτας, δηλώνει ακόμα πως "Οποιαδήποτε αντίστοιχη ενέργεια θα χτυπηθεί... αμείλικτα!"

Επιτίθεται, ακόμα, σε εκπροσώπους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ -όπως αναφέρει- οι οποίοι μοίρασαν φυλλάδια στους μαθητές, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά του. Ο δε κ. Σάλτας απαντά ως εξη "Θεωρώ ότι αυτή η ενέργεια των εκπροσώπων του ΚΚΕ και ΚΝΕ αποτελεί σοβαρότατο ατόπημα και ανευθυνότητα απο την πλευρά τους (είχα την εντύπωση ότι είναι περισσότερο υπεύθυνοι οι εκπρόσωποι του ιστορικού για τους αγώνες ΚΚΕ) και σε κάθε περίπτωση τα περιεχόμενα κάθε παραγράφου της καταγγελίας αυτής, αποτελούν εύσημα και περγαμηνές πρός εμένα, γιατί όπως αναφέρεται ενήργησα κατά Νόμον, Καθήκον και κυρίως πρός όφελος των γονέων και μαθητών του σχολείου μας, που έχουν δικαίωμα στο ανοικτό Δημόσιο Σχολείο και στη μόρφωση. Γιατί δεν έγιναν καταλήψεις στα Ιδιωτικά Σχολεία;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;"

Ολόκληρες οι επιστολές εδώ και εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)