to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 22.09.2017

πηγή: allileggya-poli.gr

Πολιτισμός

4η Αλληλέγγυα Μέρα: Άλλη μία «κόκκινη» γιορτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Για το δικαίωμα στην πόλη, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό


Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Νεολαίας της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ «Αλληλέγγυα Μέρα» με θέμα «Δικαίωμα στην πόλη: δημόσιοι χώροι, πράσινο, μαζικός αθλητισμός, πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργία»

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού και του αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες γύρω από τα ζητήματα ποιότητας ζωής στην πόλη. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χαρούν εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τη θεματική του φεστιβάλ, να προμηθευτούν βιβλία από το αυτοδιαχειριζόμενο εκδοτικό και βιβλιοπωλικό εγχείρημα «Εκδόσεις των Συναδέλφων» και προϊόντα από το Συνεταιρισμό Αλληλέγγυας Οικονομίας «Συν Άλλοις», να γνωρίσουν τις δομές αλληλεγγύης της πόλης μας και να χαρούν αγαπημένες γεύσεις.

IMG-2918

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και χαρακτηρίζοντας σημαντική και θετική την πρωτοβουλία διεξαγωγή ενός παραγωγικού διαλόγου σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές, το δημόσιο χώρο και το πράσινο, την πρόσβαση στον αθλητισμό και το πολιτισμό αλλά και την ύπαρξη τοπικής δημοκρατίας ως απαραίτητα στοιχεία για ποιοτική διαβίωση στην πόλη. Ο κ. Κάβουρας στην ομιλία του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συντέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

IMG-2932

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, αναφέρθηκε στο σύνολο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής όλο το προηγούμενο διάστημα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Δυτική Αθήνα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Ιλίου με έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε υλοποιούνται όπως η διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς, καθώς και έργα που θα ανακουφίσουν την πολύπαθη συνοικία της Ζωοδόχου Πηγής.

Ακολούθως, με τη τοποθέτηση του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η άθληση και βέβαια η ύπαρξη κατάλληλων υποδομών και μέσων για την παροχή αθλητικών υπηρεσιών για τις ανάγκες των πολιτών. Αναφέρθηκε επίσης, στο κρίσιμο ρόλο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ενώ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα διάφορα έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται το τρέχον διάστημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συγκεκριμένα στο Ίλιον. Ενδεικτικά αναφέρονται: η κατασκευή τάπητα στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας και η κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου δίπλα στο δημοτικό στάδιο Ιλίου, εντός του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Πολύ αναλυτική ήταν η τοποθέτηση που ακολούθησε από τον εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», Παναγιώτη Τσαρμπόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος χώρος για την πόλη του Ιλίου αλλά και για το σύνολο της Αττικής. Ο κ. Τσαρμπόπουλος αφού ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την κακή διαχείριση που γινόταν για χρόνια στο πάρκο και τα μεγάλα προβλήματα που αυτή δημιούργησε, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχει αναλάβει ο νέος Φορέας Διαχείρισης για την επίλυσή τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και η ομιλία της πολιτικού μηχανικού και επιμελήτριας του project Communitism, Νατάσσας Δουρίδα, η οποία παρουσίασε ένα πρωτότυπο νεανικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Αθήνας. To Communitism είναι ένα πείραμα ενεργοποίησης κοινωνικών δομών με σκοπό τη διάσωση ενός διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή του Μεταξουργείου. Ο ενωτικός χαρακτήρας της τέχνης και του πολιτισμού είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο πραγματοποιούνται οι δράσεις της όλης προσπάθειας.

IMG-2897

Πλήθος κόσμου μας έκανε την τιμή να περάσει το βράδυ του Σαββάτου μαζί μας, ανάμεσα τους, οι βουλεύτες Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία και Χαρά Καφαντάρη, η Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, Αναστασία Στεφανοπούλου και Νικολέτα Δανιά, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου, Σούλης Τσακανίκας και Χρήστος Μπατσής και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αγίων Αναργύρων–Καματερού, Αλληλεγγύη, Γιώργος Κομματάς.

Τέλος, εκ μέρους της διοργάνωσης, θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τους: Μιχάλη Πολυχρονάκη, το μουσικό του σχήμα και το Πολιτιστικό Μουσικοχορευτικό Σωματείο Ιλίου «Παραδοσιακά Μονοπάτια» για την εξαιρετική παράσταση που μας παρουσίασαν, το μουσικό σχήμα «Μπαγιόκο» για το κέφι και τη ζωντάνια που μετέδωσαν στους παρευρισκομένους, τον θίασο θεάτρου σκιών της Ζωής Μαρίνου για την προσφορά σε φιγούρες για τους μικρούς μας φίλους, τον Δήμο Ιλίου για την παραχώρηση του χώρου, το Δήμο Αιγάλεω για την παραχώρηση της εξέδρας του, το περιοδικό νεολαίας «Σπούτνικ», το Πολυχώρο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού «Ομπρέλα», την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου», το «Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου», τον χορηγό επικοινωνίας ρ/σ «105,5 – Στο Κόκκινο» και όλους τους εθελοντές για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η «4η Αλληλέγγυα Μέρα» και φυσικά όλο τον κόσμο που εδώ και τέσσερα χρόνια, και φέτος περισσότερο από ποτέ, στηρίζει με τόση αγάπη και καλή διάθεση τα φεστιβάλ μας!

IMG-2903

IMG-2928

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)