to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 04.02.2019

Αυτοδιοίκηση

4,7 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Για την αγορά σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής


«Η στήριξη της δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια Αττικής είναι μια εμβληματική απόφαση, βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνικής της πολιτικής και σηματοδοτεί την ανάγκη περαιτέρω μεταρρύθμισης, μέσα από τον Κλεισθένη 2, του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι σε θέση να διαδραματίζει αποτελεσματικά τον κοινωνικό της ρόλο, όπως αυτός προβλέπεται από τον νόμο, στο πλαίσιο των αρχών – οικονομικής αυτοτέλειας, πόρων, αναλογικότητας – που ορίζει το άρθρο 102 του Συντάγματος». Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τον σύντομο χαιρετισμό της στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 40,6 εκατομμύρια ευρώ την προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Υγείας, και για τα 31 νοσοκομεία, όλων των ειδικοτήτων. «Από την Πεντέλη ως την Ελευσίνα και από την Αθήνα ως το Πέραμα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου. Το συνολικό κόστος αγοράς σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής για τον Ευαγγελισμό ανέρχεται σε 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν υποκαθιστούμε την Κυβέρνηση ή το Υπουργείο. Παίζουμε τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να παίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της», επισήμανε η Περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες και θωρακίσαμε την απόφασή μας. Επιλέξαμε την οδό της νομοθετικής πρόβλεψης. Συγκεκριμένα καταφέραμε να υπάρξει ειδική τροποποίηση του άρθρου 100 του Καλλικράτη, με το άρθρο 54 (του ν. 4456/2017), σχετικά με τη δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για την ανάπτυξη των Δημοσίων Δομών Υγείας».

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Κατερίνα Κρητικού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)