to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 24.06.2014

Πολιτισμός

3ήμερο Δράσεων και Ενημέρωσης στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα: Το πρόγραμμα

“Θέλουμε το μέλλον στις γειτονιές μας αλλιώς»: από σήμερα Παρασκευή 27/6 και όλο το Σαββατοκύριακο


3ήμερο Δράσεων και Ενημέρωσης στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα, 

27-  28-29/6/2014

Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’βαθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας και το Δίκτυο μαθημάτων αλληλεγγύης στην Ακαδημία Πλάτωνα, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά 3ήμερο εκδηλώσεων και δράσεων στην Ακαδημία Πλάτωνα στις 27,  28 και 29 Ιουνίου. 

Κεντρικός άξονας των δράσεων και παρεμβάσεων, είναι η σχεδιαζόμενη ανέγερση του mall «Αcademy gardens» από την πολυεθνική Black Rock που θα καταστρέψει μακροπρόθεσμα την περιοχή και θα βυθίσει τις τοπικές αγορές των Δυτικών Συνοικιών. Η πολιτική πλήρους διάλυσης του κοινωνικού και δημόσιου χώρου και η αντιδραστική αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης, σε μια εσκεμμένα υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας που σπρώχνεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, «ανθίζει» η φασιστική απειλή ως μακρύ χέρι επιβολής του συστήματος. Στο 4ο διαμέρισμα προωθείται συστηματικά η υποβάθμιση των γειτονιών μας, τη στιγμή που ο παγκόσμιας σημασίας Αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνα παραμένει εσκεμμένα μετέωρος. Την περίοδο που όλα μαζί, και οι ζωές των ανθρώπων, ξεπουλιούνται στη φτήνια σε διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, θέλουν να εκποιήσουν και το «όνομα της Ακαδημίας Πλάτωνα».  

Φτάνει πια. Η αυτονόητη απάντησή μας στην υποβάθμιση και το γενικό ξεπούλημα είναι: Δεν είναι αυτό το μέλλον μας. «Θέλουμε το μέλλον στις γειτονιές μας αλλιώς». 

Κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα και Σεπολίων έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην κατασκευή του νέου mall «Academy Gardens», έχουν ήδη κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ η απόφαση του ΣτΕ επί της κύριας προσφυγής τους, αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Στόχος των παρεμβάσεων και δράσεων από τις συλλογικότητες και τους φορείς, είναι η ενημέρωση για όλα αυτά που μέχρι σήμερα κερδήθηκαν, αυτά που εμείς οι κάτοικοι, θέλουμε και οραματιζόμαστε για τις γειτονιές μας. Με επίκεντρο τον ελεύθερο χώρο του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα, απαιτούμε, ενεργοποιούμαστε, διεκδικούμε ένα διαφορετικό μέλλον για τις γειτονιές μας. Ένα μέλλον που στηρίζεται στον Πολιτισμό, την παιδεία, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την τοπική οικονομική ανάπτυξη, προς όφελος των κοινών αγαθών, ένα μέλλον για όλους.

Το 3ήμερο δράσεων αρχίζει με την αντιφασιστική συναυλία την Παρασκευή 27 Ιουνίου στην πλατεία Πλάτωνα υπό τον τίτλο «Με αγώνες και αλληλεγγύη κόντρα στη φτώχεια και τον φασισμό». Μετέχουν οι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Ναταλία Ρασούλη, Καίτη Κουλλιά, Δημήτρης Βεριώνης, Ηχοβολή, Νίκος Βενετάκης, Νίκος Βερύκοκος, Απροβαρίστας, Τοξικά απόβλητα, The Silent Wedding.  Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουνίου του 2014 θα διεξαχθούν στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα ποικίλες πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις, όπως συζητήσεις, εργαστήρια, παιχνίδια, συναυλίες, εκθέσεις, συλλογικές κουζίνες, ξεναγήσεις στο πάρκο με τη συμμετοχή δεκάδων ενεργών ομάδων και καλλιτεχνών. 

Το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει η κεντρική συζήτηση με θέμα την ανέγερση του Mall με τίτλο «Mall-υνση και ζωή δεν πάνε μαζί». Και την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. δάσκαλοι και γονείς παρεμβαίνουν για τη δημόσια εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. 

Σας περιμένουμε το 3ήμερο 27-28-29 Ιουνίου στην Ακαδημία Πλάτωνα

Αναζητείστε το χάρτη των εκδηλώσεων μας σε όλους τις εισόδους του Πάρκου και στη Μοναστηρίου... 

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 27 Ιουνίου -8.30 μ.μ Πλατεία Πλάτωνα( Τηλεφάνους& Μοναστηρίου) 

“Αγωνιζόμαστε με αλληλεγγύη κόντρα στη φτώχεια και το φασισμό”.

Αντιφασιστική Συναυλία με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Ναταλία Ρασούλη, Καίτη Κουλλιά, Δημήτρη Βεριώνη, Νίκο Βενετάκη, Νίκο Βερύκοκο, Ηχοβολή, Απροβαρίστας, Τοξικά απόβλητα, The Silent Wedding.  

Σάββατο 28 Ιουνίου 

Ένα Πάρκο –Πολλές γειτονιές- Ένα όραμα: Από το πρωί στο Πάρκο 4 Εκθέσεις σχεδίου, φωτογραφίας, ζωής, ραδιοφωνική εκπομπή από το Ράδιο «Ιστόφωνο». Έκθεση έργων και Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφία από τις ομάδες του Δικτύου Μαθημάτων Αλληλεγγύης, Έκθεση ΑΝΙΜΑ «Τα πουλιά του Πάρκου», Έκθεση φωτογραφίας του Δ. Ψαράκη «Φωτό επί Κολωνώ».

11.30-13.30

Παιδικό εργαστήριο κατασκευών (Παιδική Χαρά-Δράκοντος) 

18.00-19.30 

- Μουσικό παιχνίδι με τους Τζουράν- Τζουράν (Μοναστηρίου –Πάρκο) 

-Μουσική παράσταση με το Πολυφωνικό Καφενείο  (Πάρκο) 

-Θεατρικό παιχνίδι-δράση «Θέλουμε το μέλλον στις γειτονιές μας αλλιώς»-ομάδα «Αυτάρκεια (Πάρκο)

- Παιχνίδια της παρέας από την «Εκδρομή της αγάπης» (Παιδική Χαρά)  

19.30-21.30 

"Mall-υνση και ζωή δεν πάνε μαζί". Συζητάμε-ενημερωνόμαστε-αποφασίζουμε-δρούμε. Η κεντρική συζήτηση με θέμα την πρόθεση κατασκευής του mall Academy gardens στον Κηφισό. Μετέχουν: Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Πάνος Βοσνίδης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχαιολόγων. Παρεμβαίνουν μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα, των Επιτροπών Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας, Επιτροπής ενάντια στο mall Αμαρουσίου, κτήμα Δρακοπούλου. (Πάρκο-Μοναστηρίου) 

21.30- 23.30 

-Παράσταση Καραγκιόζη για μικρά και μεγάλα παιδιά με τον Σπύρο ( Πάρκο-Μοναστηρίου) 

- Μουσική συναυλία  με τους ΑΚ-Μ, Rebet Against, Βασίλη Σαλταγιάννη & Ελένη Νόνη 

Κυριακή 29 Ιουνίου 

11.00-12.00

Περιήγηση γνωριμίας στο χθες και το σήμερα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα με αφετηρία την κεντρική είσοδο Τριπόλεως και Δράκοντος

11.00-13.30

Παιχνίδια παραδοσιακά για όλα τα παιδιά με το Στέφανο Γανωτή (Παιδική χαρά-Δράκοντος)

Ανιματέρ και παιδικά δρώμενα Μagic Ηappens (Παιδική Χαρά-Δράκοντος).  

Παράσταση Κουκλοθέατρου -Ομάδα Πύραυλος (12.30 δίπλα στην Παιδική Χαρά)

14.00  Συλλογική κουζίνα και κουζίνα από το Συνεργατικό Καφενείο (Πάρκο Μοναστηρίου) 

17.30-19.30

-Διαπολιτισμική παιδική χορωδία Polyphonica (Πάρκο Μοναστηρίου) 

-Γιόγκα Γέλιου (Πάρκο Μοναστηρίου)

19.30-21.30 

Δραστηριότητες- ενημέρωση-παρεμβάσεις για τη δημόσια παιδεία από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης». Παρέμβαση Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας (Πάρκο-Μοναστηρίου) 

21.30- 23.30 

-Παράσταση από «Πανιώνιο Ωδείο» Σεπολίων- Καλλιτεχνικά δρώμενα στο Πάρκο 

-Συναυλία με τους "Κάτω από το δέντρο" και λαϊκό γλέντι με τη μουσική ομάδα «Ηχοβολή» του Στέφανου Γανωτή. 

Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνα,  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’βαθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας, Δίκτυο μαθημάτων αλληλεγγύης στην Ακαδημία Πλάτωνα

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)