to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 05.08.2014

Διεθνή

3ήμερη εκεχειρία στη Γάζα - Αποχωρούν τα ισραηλινά στρατεύματα - Διαπραγματεύσεις στο Κάιρο

Η εκεχειρία με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου τέθηκε πριν από λίγο (8 το πρωί της Τρίτης) σε ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας. Mε βάση τη συμφωνία θα διαρκέσει 72 ώρες προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μία διαρκη κατάπαυση του πυρός.


Το hashtag στο Twitter: #GazaUnderAttack και #Gaza - Η συνεχής ενημέρωση από τον βρετανικό Guardian, την ισραηλινή Haaretz και επίσης από το live blog του Αλ Τζαζίρα

Για τα γεγονότα της Κυριακής 3 και της Δευτέρας 4 Αυγούστου πατήστε εδώ

Tρίτη 5/8/2014

9.00 το πρωί στη Γάζα. Η λεζάντα στο Αλ Τζαζίρα λέει: «Πέρασε η πρώτη ώρα εκεχειρίας και οι ψαράδες της Γάζας βγαίνουν για ψάρεμα. Ας ελπίσουμε να είναι καλή η ψαριά σήμερα» [να σημειώσουμε ωστόσο ότι οι ψαράδες επιτρέπεται να βγαίνουν μόνο 3 μίλια ανοιχτά λόγω του πολύχρονου και συνεχιζόμενοι ισραηλινού αποκλεισμού]

---

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι σήμερα:

1,867 νεκροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους:
429 παιδιά
243 γυναίκες
79 ηλικιωμένοι
 
9,563 τραυματίες, ανάμεσά τους:
2,877 παιδιά
1,853 γυναίκες
374 ηλικιωμένοι
 
Στην ισραηλινή πλευρά, 63 νεκροί στρατιώτες και 3 άμαχοι εντός του Ισραήλ
 
* * *

9.00 π.μ. Εκτός Λωρίδας οι χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού -«Ολοκληρώσαμε την αποστολή μας» λέει εκπρόσωπός του - Διαπραγματεύσεις στο Κάιρο. Νωρίτερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε δηλώσει ότι οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις θα αποχωρήσουν από τη Λωρίδα της Γάζας ενόψει της έναρξης της τριήμερης εκεχειρίας στις 0800 ώρα Ελλάδος, που συμφωνήθηκε με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. "Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα αποσυρθούν σε θέσεις άμυνας έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και θα διατηρήσουμε αυτές τις αμυντικές μας θέσεις", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο επίσης, ανακοίνωσε πως ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Λωρίδα της Γάζας για την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς.  Την είδηση μετέδωσαν δύο μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί πριν από λίγο επικαλούμενοι εμημέρωση από τον στρατό. 

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Israel Radio και Army Radio μετέδωσαν ότι εντοπίστηκαν και ανατινάχθηκαν τουλάχιστον 32 από τις υπόγειες σήραγγες λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η νέα, τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)