to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

36 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς κατηγορούμενου για μίζες

Πάνω από 36 εκατομμύρια ευρώ φέρονται να έχουν περάσει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του μεσάζοντα όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου τα οποία θεωρούνται από τις ανακριτικές αρχές μίζες ή μέρος μιζών για τουλάχιστον δυο εξοπλιστικά προγράμματα.


Οι ανακριτές Γ. Μάλλης και Γ. Σταυρόπουλος εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, χρηματικό ποσό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS και της RHEINMETAL AG που εμπλέκεται σε μίζες από εξοπλιστικά  προγράμματα. Τα χρήματα δεσμεύτηκαν και κατά το κατηγορητήριο αποτελούν μικρό μέρος των χρημάτων που φέρονται να πέρασαν από λογαριασμούς του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, τα οποία αγγίζουν τα 36 εκατ. ευρώ. Ήδη οι ανακριτές έχουν καλέσει σε απολογία τη σύζυγο του κατηγορούμενου για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου εκτός από την υπόθεση του αντιαεροπορικού συστήματος ASRAD εμπλέκεται σε μίζες και για την υπόθεση των υποβρυχίων. Μάλιστα κατά την απολογία του είχε παραδεχτεί ότι υπήρξαν παράνομες πληρωμές και μετά το 2005, ενώ δυο φορές απέφυγε την προφυλάκιση λόγω του προχωρημένους της ηλικίας του και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι χρηματιστές ενδιαφέρουν τους Ελβετούς 

Δυο ακόμα πρόσωπα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ελληνικών και ελβετικών αρχών καθώς φέρονται να έπαιξαν ρόλο στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τεράστιων χρηματικών ποσών από μίζες μέσω του ελβετικού τραπεζικού συστήματος . Πρόκειται για τους τραπεζίτες Όσβαλτ και Λυγινό που φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές του μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Και για τους δυο οι Ελβετοί ανακριτές που είχαν έρθει στην Ελλάδα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Φάνης Λυγινός, υπάλληλος ελβετικής τράπεζας κατονομάστηκε από τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Τον εμφάνισε ως τον άνθρωπο  που είχε αναλάβει μέσω του τραπεζικού συστήματος να ξεπλένει τις μίζες. Μάλιστα περιγράφοντας  συγκεκριμένη συνάντηση είχε αναφερθεί σε παλιό πολιτικό τον οποίο ο Λυγινός συναντούσε και τον αποκαλούσε "πατέρα" και "άπληστο".

Έξι στρατιωτικοί  

Έξι ακόμα κατηγορούμενοι καλούνται σε απολογία  τις επόμενες ημέρες για το αντιαεροπορικό σύστημα ASRAD. Πρόκειται για στρατιωτικούς που μετείχαν στις επιτροπές, οι οποίες ενέκριναν την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.



Πηγή:www.capital.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)