to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 31.03.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

31/3: Ξεκινάει σήμερα η δίκη του κυκλώματος trafficking πίσω από τους φούρνους-βιτρίνα

7 χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που επιδιδόταν σε trafficking γυναικών, με βιτρίνα τις αλυσίδες «Αττικοί Φούρνοι» και «Χωριάτικο».


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορείας, που εξαρθρώθηκε το 2008, μετά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Λευκός Άρτος», που πραγματοποίησε το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των στριπ σόου, της σωματεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που γινόταν από τους ιδιοκτήτες των αλυσίδων αρτοποιίας και τους συνεργάτες τους.

Στο δικαστήριο δεν υπάρχει πολιτική αγωγή, καθώς κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται σήμερα τα θύματα της σπείρας, οι γυναίκες που υποχρεώνονταν να εκδίδονται σε νυχτερινά μαγαζιά που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι. Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με τις απολογίες των 23 κατηγορουμένων.

«Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση, μετά από εκείνη της Μανωλάδας, όπου χρυσά παραδείγματα του ελληνικού success story επιχειρηματικότητας αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο: ακραία σεξιστική και εργασιακή εκμετάλλευση, διακίνηση κι εμπορία ανθρώπων, εγκληματική δράση, αλλά και ανοιχτή σύνδεση με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και χρηματοδότηση της δικής της εγκληματικής ρατσιστικής και φασιστικής δράσης, είναι οι πυλώνες της «επιτυχίας» των παραδειγμάτων αυτών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε ακόμη: Παρέμβαση Α.Ρ.ΕΝ.Α έξω από τους φούρνους "Χωριάτικο" στην Πατησίων

Εμπόριο λευκής σαρκός και... «Λευκός Αρτος»

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)