to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 06.06.2016

Πολιτισμός

3-19 Ιουνίου: Έκθεση αφίσας για το προσφυγικό στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Έκθεση αφίσας με 72 έργα 40 μελών του για το προσφυγικό διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.


Οι εικαστικοί καλλιτέχνες δημιουργούν αφίσες με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, των εργαζόμενων, πάνω σε αυτό το τόσο μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης, ζήτημα που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι ανταγωνισμοί του μεγάλου κεφαλαίου, που ρημάζουν ολόκληρες περιοχές και σπρώχνουν εκατομμύρια ανθρώπων στην απόγνωση.

Ζήτημα που συντηρούν εκείνοι που υπερεκμεταλλεύονται το αδύναμο αυτό κομμάτι της εργατικής τάξης, που συντηρούν την κατάσταση της “παρατυπίας” προκειμένου οι “παράτυποι” μετανάστες να στερούνται στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Το ΕΕΤΕ σημειώνει ότι το ζήτημα που συντηρούν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε., τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις ίδιες τους τις χώρες. Οι ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν και  Δουβλίνο 2, συμφωνίες με τις οποίες το πρόβλημα θα οξύνεται αφού χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβίζονται στη χώρα μας.

Η Ελλάδα, χώρα - μάνα μεταναστών, που έχει ζήσει την προσφυγιά και τη μετανάστευση στο παρελθόν, λόγω της Κρίσης και της ανεργίας, είναι σήμερα μπροστά σε μια νέου τύπου μετανάστευση….

Έργα τους εκθέτουν οι: Αθανασίου Εύη, Αλεξίου Σώτος, Αραβαντινού-Λευκοκίλου Άννα, Βαρελάς Παναγιώτης, Βαρνάς Κωνσταντίνος, Βουτσινά Μαριάννα, Γεράκη-Φερράν Ιωσηφίνα, Γιαβασιάν ’ννυ, Γούναρη Ελένη, Δουραμάνης Περικλής, Δρακόπουλος Παναγιώτης, Ζαχάρωφ Μαρίβα, Ζερβάκη Ντιάνα, Ζωγραφάκη Μαρίνα, Ζωΐδη Πόπη, Κέφαλος Σταμάτης, Λαμπρέτσα Δήμητρα, Μαντζούκα Αντωνία, Μαραγκού Νίκη, Ματάλα Μαρία, Μελά Εύα, Μορφογένη Λένα, Μπαλή Χριστίνα και Ιωάννα, Μποκέας Νικόλαος, Νασιοπούλου Ντιάνα, Ξενάκη Μαριάννα, Οικονομίδου Ελένη, Πεζά-Ψαρώνη Ευγενία, Πετροπούλου-Δημητράκη Μιμή, Σαμουηλίδου Βασιλική, Σίμα Ιλίριαν, Σκεπετζή Χρυσούλα, Σπύρου Βασιλική, Στεργιοπούλου Νάνα, Στόικου Ελεάνα, Τουλιάτου-Θεοφανίδου Κερασία, Τσαμάνδουρας Ζαχαρίας, Φαράντου Πέγκη, Φούνκ Έφη, Χανδέλη Όλγα

Ιnfo: Εκθεσιακός χώρος 1ου και 2ου ορόφου. Ώρες λειτουργίας: Δευ- Κυρ. 18:00- 22:00. Είσοδος Ελεύθερη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)