to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 14.10.2016

Πολιτική

#2oSynedrio Ο χαιρετισμός της Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν

Τον χαιρετισμό του προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπάνι και του κόμματος Πατριωτική Ένωση Κουρδιστάν (PUK) μετέφερε εκπρόσωπος του κόμματος, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί, αντιμετωπίζουν μια οικονομική κρίση και εμείς παράλληλα με την κρίση αυτή, δίνουμε μια μεγάλη μάχη κατά του ISIS, τους εχθρούς της παγκόσμιας ελευθερίας.

Εσείς, συνέχισε, απευθυνόμενος στο Συνέδριο, θέλετε μέσα από τον δικό σας αριστερό κόσμο να πετύχετε την σύγχρονη δημοκρατία, καθώς και δικαιοσύνη και εμείς θέλουμε να απελευθερώσουμε το Κουρδιστάν από τους αποίκους και να γίνουμε ένα ζωντανό κομμάτι της δημοκρατίας στην Μέση Ανατολή και στον κόσμο.

Για εσάς, πρόσθεσε, τα προβλήματα, η κρίση και διάφορα σχέδια έφεραν την χώρα σας σε κίνδυνο την εποχή της παγκοσμιοποίησης, εμείς στα προηγούμενα 200 χρόνια, όχι μόνο δεν είμαστε ανεξάρτητοι από τα χέρια φασιστών και εθνικιστών, αλλά και το έθνος μας ακόμα κινδυνεύει.

Γι’ αυτό, με προσοχή, υπενθυμίζουμε σε εσάς που έχετε ανεξάρτητο κράτος με μεγάλο πολιτισμό, ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι αριστεροί εξεγείρονται, αλλά Κούρδοι, Αρμένοι, Αμαζίχοι, Τσερκέζοι, Μπελούτζι, Σριάνι και Παλαιστίνιοι, δεν έχουμε κράτος, αλλά ούτε πολιτικά, οικονομικά, παραδοσιακά, δημοκρατικά δικαιώματα, είπε ο εκπρόσωπος της Πατριωτικής 'Ένωσης Κουρδιστάν.

Ανέφερε ότι τα περισσότερα σχέδια διαφόρων χωρών, καθώς και αποικιοκρατών και δικτατόρων, με την Συνθήκη της Λωζάνης (1923), την Συνθήκη της Σίνδου (1952) και την Συμφωνία της Αλγερίας (1975), ήταν κατά του Κουρδιστάν, ενώ ετοιμάζονται, για άλλη μια φορά, να υπογράψουν μια συνθήκη με άλλη ονομασία.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σύγχρονη αριστερά και ταυτόχρονα μια νέα εμπειρία και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να πετύχει στους στόχους του, προσθέτοντας, ότι αυτή η επιτυχία είναι πολύ σημαντική και για το Κουρδιστάν, καθώς τα κόμματα του Κουρδιστάν έχουν στρατηγικό συμφέρον να επιτύχουν οι αριστεροί και δημοκράτες της Δύσης, σε ζητήματα δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εκφράζοντας την βεβαιότητα της Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει ένα σύγχρονο τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων του, πρόσθεσε ότι μέχρι την επίλυση των

πολιτικών, οικονομικών, συνταγματικών και δημοκρατικών ζητημάτων, ποτέ δεν τελειώνουν οι κακές διαφορές μεταξύ Βορρά και Νότου, ενώ οι εχθροί της δημοκρατίας, οι δικτάτορες, οι δυνάμεις του Σαλαφισμού και οι τρομοκράτες, θα είναι μεγάλο αγκάθι για την ασφάλεια, την σταθερότητα και την δημοκρατία.

Επισήμανε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις στα κομμάτια του Κουρδιστάν, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της δημοκρατίας και το μέλλον της περιοχής, ενώ ο δημοκρατικός κουρδικός αγώνας έχει γίνει αγώνας και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.

Γι’ αυτό περιμένουμε από το αγωνιστικό κόμμα σας, να ισχυροποιήσει τις σχέσεις του με τις κουρδικές δυνάμεις εις βάθος, ώστε μαζί οι δυνάμεις της αριστεράς και της δημοκρατίας, να ευρύνουμε το μέτωπο του αγώνα της δημοκρατίας, είπε.

Εσείς συνεχίστε τον αγώνα για την επίλυση της οικονομικής κρίσης και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και τις θυσίες μας για την δημοκρατία, κατέληξε στον χαιρετισμό του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)