to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 20.06.2013

Κοινωνία

2η ημέρα του Resistance Festival 2013 - όλο το πολιτικό και μουσικό πρόγραμμα

Στη Γεωπονική Σχολή (Ιερά Οδός). Σήμερα, Σάββατο, η κεντρική εκδήλωση έχει τίτλο: «Οι άνεμοι του Νότου θα σκορπίσουν τα σύννεφα!»


Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Η παρουσία του Κύπριου πολιτικού Βάσσου Λυσσαρίδη αναμένεται το Σάββατο με ενδιαφέρον. Θα μιλήσει στις 21.00 στην κεντρική εκδήλωση της μέρας με τίτλο «Οι άνεμοι του Νότου θα σκορπίσουν τα σύννεφα!» μαζί με τους Miguel Reis, μέλος της ηγεσίας του Μπλόκου της Αριστεράς (Πορτογαλία) και Alaa Shukrallah, εκπρόσωπο της Λαϊκής Σοσιαλιστικής Συμμαχίας (Αίγυπτος). Παρεμβαίνει η Radhia Nasraoui, στέλεχος του κινήματος για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα (Τυνησία).

Ακόμα, στις 19.30: «Success stories. Τρία παραδείγματα του αγώνα για Αξιοπρέπεια και Πραγματική Δημοκρατία». Με τους Γιώργο Αρχοντόπουλο, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Μαρία Λατζανάκη από την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας και Λάζαρο Τόσκα από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία (Ιερισσός).

Την ίδια ώρα στην ανοιχτή συνέλευση νέων με θέμα «Εγώ θα μείνω», νέοι άνθρωποι συζητούν για την προοπτική τους στην Ελλάδα των μνημονίων και της τρόικας.

 

Τέλος, στις 21.00 η συζήτηση «για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο» με τους Τάσο Κεφαλά, μέλος της Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, Βάνα Σφακιανάκη, μέλος του Παγκρήτιου δικτύου ενάντια στις ΒΑΠΕ και τον Αλέξη Χαρίτση, συντονιστή του τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συναυλίες Σαββάτου

Δυνατή η συναυλία του Σαββάτου που ξεκινάει στις 21.30! Οι Baba Zula, το σημαντικότερο γκρουπ της τουρκικής avant-garde σκηνής, έρχονται κατευθείαν από το πάρκο Gezi και τα οδοφράγματα της Κωνσταντινούπολης. «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο φετινό Resistance Festival. Όποιες και να είναι οι εξελίξεις στην Κωνσταντινούπολη, έχουμε ήδη αποδείξει σε όλους ότι μπορεί να υπάρξει αντίσταση στους καταπιεστές... Εμείς πάντα πιστεύαμε ότι η Τέχνη, και ειδικότερα η Μουσική, έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν το μέλλον» τονίζουν, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά τους λίγο πριν φτάσουν στην Ελλάδα. Τη συναυλία ανοίγουν οι Lemonostifel.

Παράλληλα, από τις 22.30 στη λαϊκή σκηνή, Ικαριώτικη Βραδιά με τον Σκάτζακα και την παρέα του.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Την Κυριακή αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον μετά και τα τελευταία γεγονότα η κεντρική εκδήλωση στις 20.00 με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις και το συνέδριό του». Εκπρόσωποι όλων των βασικών τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δημήτρης Βίτσας, Θεανώ Φωτίου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ρούντι Ρινάλντι, Γιάννης Θεωνάς, Αντώνης Κοτσακάς, Λουκάς Αξελός, Αντώνης Νταβανέλος, Γιάννης Αλμπάνης και Λη Σαράφη θα αναπτύξουν σύντομα τις βασικές τους σκέψεις για το θέμα.

Λίγο νωρίτερα, στις 19.30 θα ξεκινήσει η εκδήλωση με θέμα «Αναζητώντας μια άλλη Ευρώπη». Ομιλητές οι Jon Andoni Lekue, εκπρόσωπος της Πατριωτικής Αριστεράς (Sortu, Χώρα των Βάσκων), Arnljot Ask, διεθνής γραμματέας του Κόκκινου Κόμματος (Νορβηγία) και Boris Boev από την κίνηση «23 Σεπτέμβρη» (Βουλγαρία), ενώ αναμένεται να παρέμβουν και εκπρόσωποι της ιταλικής, γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς.

Συναυλίες Κυριακής

Την Κυριακή μερικές ακόμα πολύ καλές παρουσίες στην κεντρική σκηνή. Ο Χρήστος Θηβαίος με τους Mr. Highway Band και οι Encardia. Τη συναυλία ανοίγουν στις 21.30 οι Ital Light.

Άλλες δραστηριότητες καθημερινά…

Αλληλέγγυο χωριό

Και τις τρεις μέρες της διοργάνωσης, θα λειτουργεί το Αλληλέγγυο Χωριό. Ένας τόπος συνάντησης δικτύων, κοινωνικών ιατρείων, κοινωνικών φροντιστηρίων και άλλων δομών αλληλεγγύης.

Το Σάββατο στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση με θέμα: «Η εμπειρία μας από τις δομές αλληλεγγύης, σκέψεις για την συνέχεια και την ανάπτυξη του κινήματος».

Την Κυριακή στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τα δίκτυα διανομής τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες με θέμα: «Πως αντιμετωπίζουμε την κυβερνητική επίθεση στις δομές».

Εκεί θα γίνεται και συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας τα οποία θα μοιραστούν στα δίκτυα αλληλεγγύης, καθώς και φαρμάκων για τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία.

Επίσης θα διατίθενται προϊόντα της ΒΙΟ.Μ.Ε., του πρώτου ελληνικού εργοστασίου που λειτουργεί υπό τον έλεγχο των εργαζομένων του.

Παιδότοπος

Τέλος, και τις τρεις μέρες του Resistance, θα λειτουργεί στο χώρο παιδότοπος. Πλούσιες δραστηριότητες καθημερινά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο...

Την Παρασκευή στις 19.30 θεατρικό παιχνίδι με την Ηλέκτρα Μήτσουρα.

Το Σάββατο στις 19.30 η ομάδα κουκλοθέατρου «Ουτοπία» παρουσιάζει με ζωντανή μουσική την «Τενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου. Στις 20.30 «δίνουμε ζωή στα δικά μας τενεκεδάκια» με τη Μυρτώ Αναγνωστοπούλου.

Την Κυριακή στις 19.30 η ομάδα «Ταξιδευτές των παραμυθιών» θα αφηγηθεί ιστορίες που αναζητούν το «πώς» και το «γιατί»! Στις 20.30 «εφημερίδες, μπαλόνια, μπογιές, μουσική μας βοηθούν να μεταμφιεστούμε και να ζήσουμε το δικό μας παραμύθι»!

Για ακόμα περισσότερα, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Resistance Festival:

www.resistancefestival.gr

Και για αρχειακούς πλέον λόγους:

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Η πρώτη μέρα αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς στις 20:00 ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας Χάμα Χαμαμί θα μιλήσουν σε εκδήλωση με θέμα «Ελπίδα διεξόδου: μια νέα Μεσογειακή Άνοιξη των Λαών».

Ο Χαμαμί επέλεξε την Ελλάδα για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την άνανδρη δολοφονία του στενού συνεργάτη του Σόκρι Μπελαΐντ από παρακρατικούς στην Τύνιδα τον περασμένο Φλεβάρη, που είχε πυροδοτήσει τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ισπανία την ανάγκη μιας νέας Μεσογειακής Άνοιξης των Λαών. Βρίσκει κατάλληλο συνομιλητή στο πρόσωπο του Χαμαμί που θα υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει η τυνησιακή Αριστερά στους κοινούς αγώνες των λαών της Μεσογείου.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν η Αννέτα Καββαδία, συμβασιούχος δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και ο Τούρκος προοδευτικός διανοούμενος και ακαδημαϊκός Αλί Σαΐτ Τσετίνογλου.

Νωρίτερα, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η Παλαιστίνη στη δίνη των γεωπολιτικών εξελίξεων», με εισηγητή τον Rasem Obeidat, δημοσιογράφο της παλαιστινιακής εφημερίδας Al-Quds και στέλεχος του PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης).

Ακόμα, στις 20.30 οι σκιτσογράφοι Τάσος Αναστασίου, Σπύρος Δερβενιώτης και Τηλέμαχος Σταυρόπουλος συζητούν «για το πολιτικό σκίτσο στα χρόνια της κρίσης».

Συναυλίες Παρασκευής

Το συναυλιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 21.30. Την πρώτη μουσική βραδιά ζεσταίνει ο Dj Polly Β για να εμφανιστούν στη συνέχεια δύο από τα κορυφαία ελληνικά ροκ συγκροτήματα, οι The Last Drive και οι Nightstalker.

 

Παράλληλα, από τις 22.30 μ.μ. στη λαϊκή σκηνή ξεκινάει η Κρητική Βραδιά με τους Αντώνη Φραγκιαδάκη, Λίλα Κατσούνα (Δραβίδες), Θοδωρή Κοτονιά (Μακρινά Ξαδέρφια) και Βασίλη Χατζημακρή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)