to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:22 | 13.11.2019

Διεθνή

Γάζα: 26 νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Εκεχειρία υπό όρους προτείνει η Ισλαμική Τζιχάντ

Είκοσι έξι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε δύο ημέρες ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι 16 μόνο μέσα σε μια ημέρα, σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα σε έναν νεότερο απολογισμό - Η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσιοποίησε όρους για μια κατάπαυση του πυρός


Ρουκέτα εκτοξεύεται από τη Γάζα προς το Ισραήλ - φωτ. από Γκάρντιαν

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 23 νεκρούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά, από την έναρξη την Τρίτη της ισραηλινής επιχείρησης που στοχοθετεί θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ. Από την πλευρά της, η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση εκτόξευσε τουλάχιστον 360 ρουκέτες στο Ισραήλ από χθες, Τρίτη.

Η Ισλαμική Τζιχάντ δημοσιοποίησε όρους για μια κατάπαυση του πυρός

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε απόψε τους όρους της για μια κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ, απειλώντας ότι αν δεν υλοποιηθούν αυτά που ζητά θα συνεχίσει τις διασυνοριακές επιθέσεις επ' αόριστον.

Στους όρους που παρουσίασε ο ηγέτης του Ισλαμικού Τζιχάντ, Ζεγιάντ αλ Ναχάλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μαγιαντίν περιλαμβάνεται ο τερματισμός των στοχευμένων εκτελέσεων Παλαιστίνιων μαχητών εκ μέρους του Ισραήλ. Η οργάνωση ζητά επίσης να σταματήσει η φονική βία εναντίον Παλαιστίνιων που διαδηλώσουν στη μεθόριο Γάζας-Ισραήλ και να εφαρμοστούν μέτρα για τη χαλάρωση του αποκλεισμού στον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Ο Αλ Ναχάλα είπε ότι περιμένει να ακούσει την απάντηση του Ισραήλ, μέσω της Αιγύπτου, εντός των επόμενων ωρών. Αν δεν συμφωνηθεί μια εκεχειρία, είπε ότι η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης, οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, "είναι σε θέση να πολεμήσουν για πολύ καιρό".

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: Γάζα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)