to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 22.06.2022

Κοινωνία

25 μέρες παρατημένα τα έργα σε κεντρικό εμπορικό δρόμο του Πειραιά

Ο Πειραιάς βουλιάζει στον βούρκο του «Επιτελικού Κράτους Α.Ε.», όπως σημειώνει η παράταξη «Πειραιάς για όλους» - Η φωτ. από την οδό Τσαμαδού, σημέρα Τετάρτη 22 Ιουνίου: «Είναι η 25η μέρα ενός έργου που θα χρειαζόταν 7 ημέρες, άντε 15 με τις καθυστερήσεις για να τελειώσει σε πολιτισμένους τόπους. Έρημος ο μεγάλος εμπορικός δρόμος του Πειραιά, έρημα τα μαγαζιά, εγκαταλειμμένο το εργοτάξιο...»


Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο Πειραιάς για όλους:

Οδός Τσαμαδού, ημέρα Τετάρτη 22 Ιουνίου, ώρα 9.15 το πρωί.


Είναι η 25η μέρα ενός έργου που θα χρειαζόταν 7 ημέρες, άντε 15 με τις καθυστερήσεις για να τελειώσει σε πολιτισμένους τόπους. Έρημος ο μεγάλος εμπορικός δρόμος του Πειραιά, έρημα τα μαγαζιά, εγκαταλειμμένο το εργοτάξιο. Απροσπέλαστο το κέντρο. Η Εθνικής Αντιστάσεως και η Γούναρη διαλυμένες κυκλοφοριακά λόγω του αποκλεισμού της Τσαμαδού.

Δεν υπάρχει ούτε ένας εργάτης, ούτε ένα μηχάνημα, ούτε ένας επιβλέπων σε όλο το μήκος του δρόμου από την Ηρώων Πολυτεχνείου ως την Εθνικής Αντιστάσεως. Ο εργολάβος πήρε το έργο ως «κατεπείγον» χωρίς διαγωνισμό και το εγκατέλειψε. Προ δύο εβδομάδων κορόιδευε τους εμπόρους λέγοντάς τους ότι φταίει η Αρχαιολογική Υπηρεσία ενώ ο ίδιος στις 2-3 το μεσημέρι έκλεινε το εργοτάξιο και έφευγε.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία τέλειωσε το έργο της προ πολλού, αλλά ο υπεύθυνος του έργου μάλλον λόγω κούρασης πήγε διακοπές. Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος προφανώς αγνοεί τι συμβαίνει σε εκατό μέτρα απόσταση από το γραφείο του. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο εργολάβος τού υποσχέθηκε πως θα βάλει διπλοβάρδιες για να τελειώσει γρήγορα. Όμως, εκείνος αντί για αυτό ζήτησε παράταση ως τα μέσα Αυγούστου και την έλαβε. Ο προηγούμενος εργολάβος είχε δωρίσει το έργο της ασφαλτόστρωσης της Τσαμαδού στη δημοτική αρχή. Την έκανε τόσο καλά που η άσφαλτος διαλύθηκε σε δύο χρόνια. Είναι ο ίδιος εργολάβος που εγκατέλειψε και το έργο του Μικρολίμανου ημιτελές.

Η ασέβεια προς τους πολίτες, η αδιαφάνεια των «κατεπειγουσών» αναθέσεων, η επίκληση της τόνωσης της οικονομίας μόνο όταν κάποια μεγάλη εταιρεία διεκδικεί «φιλέτα» γης και χρυσοπληρωμένες υπηρεσίες είναι τα συστατικά ενός κοκτέιλ καταστροφικού για τον Πειραιά.

Το έργο της Τσαμαδού αξίζει να το παρακολουθήσουμε. Καθώς δεν βρίσκεται στα μακρινά διαλυμένα Μανιάτικα ή στα ξεχασμένα Καμίνια. Βρίσκεται κάτω από το Δημαρχείο, στο εμπορικό κέντρο του μεγαλύτερου λιμανιού, του τρίτου δήμου της χώρας. Αξίζει να το παρατηρούμε ως λαμπρό παράδειγμα μίας διεφθαρμένης μηχανής, του «Επιτελικού Κράτους Α.Ε.». Στον βούρκο αυτής της μηχανής βυθίζεται και ο Πειραιάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)