to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:35 | 14.05.2015

Κοινωνία

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον Νηρέα στην Εύβοια

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ στην Εύβοια σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 απαιτώντας την ανάκληση απόλυσης - Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του σωματείου


Η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων:

Στις 16 Φεβρουαρίου 2015 με εντολή της εργοδοσίας του ΝΗΡΕΑ απολύθηκε η συνάδελφος ΒΚ που δούλευε στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Εύβοια, στα Γιάτρα. Η συνάδελφος που είναι μέλος του συνδικάτου μας απολύθηκε γιατί πρωτοστάτησε στη δημιουργία του επιχειρησιακού σωματείου του ΝΗΡΕΑ στην Εύβοια. Μέσα στον χώρο εργασίας ήταν υπόδειγμα στη δουλειάς της. Μεγαλώνει μόνη της 2 παιδιά που με τη ίδια της τη στάση τα μαθαίνει να μη σκύβουν το κεφάλι.
Στις 7 Απρίλη 2015 και μετά από πολλές αναβολές έγινε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας όπου το συνδικάτο μας κάλεσε την εταιρία να αναθεωρήσει. Tο επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στην Εύβοια μετά από συνελεύσεις που πραγματοποίησε έβγαλε ανακοίνωση στις 20 Απρίλη 2015 με την οποία επίσης καλούσε την εταιρία να αναθεωρήσει τη στάση της και να ανακαλέσει την απόλυση.
Ο ΝΗΡΕΑΣ που έχει κατ’ επανάληψη επιδοτηθεί και είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής μεσογειακών ψαριών σε όλο τον κόσμο από τη μία απολύει μία μάνα 2 ανήλικων παιδιών και από την άλλη στην ιστοσελίδα που έχει στο ίντερνετ διαφημίζεται για την κοινωνική ευθύνη, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία στο συνδικαλισμό!!! Συμμετέχει στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ όπου σύμφωνα με την αρχή 3 του συμφώνου αναφέρει ότι διασφαλίζει την ελευθερία στο συνδικαλισμό!!! Φυσικά όλα αυτά ο ΝΗΡΕΑΣ τα λέει στους «παραέξω» γιατί σε ότι αφορά τους εργαζόμενούς του, το 2013 μείωσε τους μισθούς, το 2010 είχε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και όταν μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα δεν βάζει μέσα σε όσους τα δικαιούνται τη συνάδελφο που απέλυσε και τα 2 ανήλικα παιδιά της!!! Αυτό είναι το πρόσωπο της εργοδοσίας. Επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων για να αυξηθούν τα υπερκέρδη!!!


Μετά τα παραπάνω με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ στην Εύβοια για την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης.


Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων σε όλο τον όμιλο και τον κάθε ένα εργαζόμενο χωριστά να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για να ανακληθεί η απόλυση.
Καλούμε τα σωματεία της περιοχής, τους φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα. Να βγάλουν ψηφίσματα αλληλεγγύης – καταδίκης της απόλυσης και να μας τα στείλουν για να δημοσιευτούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)