to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 10.12.2014

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

24ωρη απεργία τη Πέμπτη 11/12 σε Wind και Forthnet

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, τη παύση της ενοικίασης εργαζομένων και το τερματισμό της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης


Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, τη παύση της ενοικίασης εργαζομένων και το τερματισμό της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης.  

  
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής: 

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΗΠ σε συνεδρίαση του την Τρίτη 9 Δεκέμβρη αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη στις εταιρείες Wind και Forthnet. Η προκήρυξη της απεργίας γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα επιχειρησιακά σωματεία των εταιρειών που αγωνίζονται για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, ώστε να μην υπάρξει καμία υπαναχώρηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε του συναδέλφους που εργάζονται στις 2 εταιρείες, να συμμετέχουν μαζικά στις απεργία αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από τα κτίρια των εταιρειών. Η επίθεση των εργοδοτών με την υποστήριξη της κυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ, έχει κεντρικό στόχο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας επειδή αυτές είναι που κατοχυρώνουν όχι μόνο το μισθό αλλά όλα τα δικαιώματα που με αίμα και αγώνες έχει κερδίσει η εργατική τάξη. Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε πως δε θα δεχτούμε να μας στερούν το δικαίωμα στην ζωή για να αυξήσουν τα κέρδη τους!

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που οδεύουν στη λήξη τους και οι όποιες κλαδικές-ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, ήταν αυτές που έθεταν όρια στο βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Γι αυτό οι εργοδότες, συνολικά και συντεταγμένα, είτε αρνούνται την υπογραφή νέων επιχειρησιακών συμβάσεων (Forthnet), είτε βάζουν ως βασική προϋπόθεση μειώσεις για νέους και παλιούς εργαζόμενους (ΟΤΕ,Wind) είτε δε μπαίνουν καν σε διαδικασία συζήτησης για ανανέωση της σύμβασης (Vodafone).

Η ίδια η κατάσταση που διαμορφώνεται και η κοινή τακτική των επιχειρήσεων του κλάδου, αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα για συντονισμένο αγώνα των επιχειρησιακών και του κλαδικού συνδικάτου για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κατεύθυνση στην οποία το ΣΕΤΗΠ έχει πάρει πρωτοβουλίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Η εμπειρία δείχνει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες μπορούν οι αγώνες των εργαζομένων να φέρουν αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι της 360 Connect με το επιχειρησιακό σωματείο που έστησαν τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας της, δε το έβαλαν κάτω και σε συντονισμό με το ΣΕΤΗΠ υποχρέωσαν την διοίκηση σε ελιγμό. Να πάρει δηλαδή πίσω τις μειώσεις μισθών των συναδέλφων που είχαν μεταφερθεί από την HOL που έφταναν στο 20%.

Για μας λοιπόν η Πέμπτη 11 Δεκέμβρη πρέπει να γίνει ημέρα πανκινητοποίησης των εργαζόμενων σε όλο τον κλάδο. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της wind και της Forthnet που απεργούν και τους συναδέλφους από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να εκφράσουν έμπρακτα με κάθε τρόπο της στήριξη τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διαλύσουμε κάθε αυταπάτη που καλλιεργούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Διεκδικούμε:

* Υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, χωρίς καμία απώλεια δικαιωμάτων χωρίς κανένα διαχωρισμό για νέους και παλιούς εργαζόμενους
* Κλαδική συλλογική σύμβαση που θα επαναφέρει μισθούς και δικαιώματα στο επίπεδο του 2009
* Να μπει τέλος στην επινοικίαση εργαζομένων - πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους
* Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)